Νέα μέτρα με το τρίτο κύμα εκτός ελέγχου: κλείνουν παντού τα σχολεία

Με το τρίτο κύμα του κορωνοϊού να βρίσκεται εκτός ελέγχου στη χώρα μας, παρά το πιό παρατεταμένο lockdown της Ευρώπης (βρίσκεται στον 5ο μήνα) και το σύστημα υγείας, ειδικά στην Αττική να πιέζεται ασφυκτικά, τα περιοριστικά μέτρα όχι μόνο δεν αίρονται σταδιακά, αλλά αυξάνονται.

Έτσι απόψε στην καθιερωμένη κυβερνητική ενημέρωση έγινε γνωστό ότι το lockdown παρατείνεται για τουλάχιστον μία ακόμα εβδομάδα (μέχρι 22 Μαρτίου), ενώ 8 ακόμα περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο.

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε το οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων όλης της χώρας και η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, από την Τρίτη 16 Μαρτίου και για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα τα σχολεία από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως τις 29 Μαρτίου και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα, στην οποία συμμετείχε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Για την Καθαρά Δευτέρα ισχύει ό,τι και σήμερα. Δηλαδή, δεν επιτρέπονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία. Για το SMS 6 η μετακίνηση θα γίνεται πεζή ή ποδήλατο. Οπότε, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς και το πέταγμα του χαρταετού τη Δευτέρα θα γίνει κοντά στις οικίες. Η απαγόρευση κυκλοφορίας όπως ισχύει και σήμερα.