ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου για το εργασιακό νομοσχέδιο

Με αιχμή του δόρατος το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά, η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε την προκήρυξη απεργίας στις 10 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη, 10 Ιουνίου. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή της πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, με νομοθετήματα, τα οποία «εάν εφαρμοστούν θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία».

«Η Συνομοσπονδία θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Μετά την 24ωρη απεργία θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ προκειμένου να προγραμματίσει τις επόμενες δράσεις της» καταλήγει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η ΑΔΕΔΥ αρχικά είχε προκηρύξει απεργία για την Πέμπτη 3 Ιουνίου και με μεταγενέστερη απόφαση της την μετέθεσε για τις 10 Ιουνίου.