Ενδιαφέρουσες βραδιές αστρονομικής παρατήρησης σε επτά σημεία της Αθήνας από το National Geographic

Το National Geographic, με αφορμή τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «ΑΡΗΣ», η οποία αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία της προσπάθειας της ανθρωπότητας να αποικίσει τον κόκκινο πλανήτη, διοργανώνει την «Εβδομάδα Παρατήρησης του Πλανήτη Άρη», με τηλεσκόπια σε επτά σημεία της Αθήνας, από τη Δευτέρα 21 έως και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Η δράση είναι ανοικτή (ελεύθερη) για το κοινό από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ (18.00 – 22:00) καθημερινά και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Κάθε ημέρα της εβδομάδας, τηλεσκόπια θα τοποθετούνται σε ένα διαφορετικό σημείο της πόλης, προσκαλώντας το κοινό να ζήσει μία μοναδική εμπειρία εξερεύνησης του διαστήματος!

Μέσα από το φακό υπερσύγχρονων τηλεσκοπίων, δίνεται η μοναδική ευκαιρία σε όλους, να παρατηρήσουν ουράνια σώματα καθώς και τον πιθανό επόμενο προορισμό του ανθρώπου στο ηλιακό μας σύστημα, τον πλανήτη Άρη.

Αν σας συναρπάζει το διάστημα και οι πλανήτες, επισκεφθείτε ένα από τα επτά σημεία της Αθήνας όπου διοργανώνεται η ενέργεια και μάθετε περισσότερα για το διάστημα αλλά και για τον κόκκινο πλανήτη!

Η Εβδομάδα Παρατήρησης, ξεκίνησε, σήμερα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, από το Ζάππειο Μέγαρο στο κέντρο της Αθήνας, όπου τηλεσκόπια και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, μύησαν το κοινό στην παρατήρηση των πλανητών και στα χαρακτηριστικά του πλανήτη Άρη, καθώς και άλλων αντικειμένων του νυχτερινού αττικού ουρανού.

Η ίδια δράση θα κάνει στάση τις επόμενες μέρες στο Περιστέρι, τον Άλιμο, το Χαλάνδρι, την Κηφισιά, τη Γλυφάδα και το Παλαιό Φάληρο.

Αναλυτικό πρόγραμμα Εβδομάδας Παρατηρήσεων:

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου – Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα
Τρίτη 22 Νοεμβρίου – Πλατεία Δημοκρατίας, Περιστέρι
Τετάρτη 23 Νοεμβρίου – Λόφος Πανι, Άλιμος
Πέμπτη 24 Νοεμβρίου – Πλατεία Αγίου Νικολάου, Χαλάνδρι
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου – Μουσείο Γουλανδρή, Κηφισιά
Σάββατο 26 Νοεμβρίου – Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα
Κυριακή 27 Νοεμβρίου – Πάρκο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο

Δείτε το promo video της ενέργειας

: