Ποιοι από το Δήμο Παλλήνης ήταν υποψήφιοι στις εκλογές του Τ.Ε.Ε. και ποια τα αποτελέσματα τους

Μεταξύ των υποψηφίων που διεκδίκησαν μία από τις 155 έδρες της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τ.Ε.Ε.) ένας μικρός αριθμός προέρχεται από την περιοχή του Δήμου Παλλήνης .

Ο «Ν» τους εντόπισε στην μακριά λίστα των αποτελεσμάτων και τους παρουσιάζει με την επιφύλαξη οι συμμετέχοντες στις εκλογές να είναι περισσότεροι. Αν, ναι, θα επανέλθουμε με τις νεότερες πληροφορίες.

 

 

Από τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών» (ΔΗ.ΣΥ.Μ.) (Νομός Αττικής),

ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, κ. Γιάννης Σμέρος

–πρωτότοκος του πρ. Δημάρχου Παλλήνης, Γιώργου Σμέρου– έλαβε 547 σταυρούς καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στον πίνακα κατάταξης και εκλέγεται.

Πρώτος αναδείχθηκε ο κ. Νίκος Μήλης με 995 σταυρούς.

 

 

Από την «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών – Οικολόγοι Μηχανικοί -Συνεργαζόμενοι», (Νομός Αττικής),

η κ. Μαρία Λεβαντή, πρ. δημοτική σύμβουλος Δήμου Παλλήνης, έλαβε 63 σταυρούς και δεν εκλέγεται.

Πρώτος στη σειρά κατάταξης είναι ο κ. Νικ. Ανδρεαδάκης με 291 σταυρούς.

 

 

Από την «Ανασυγκρότηση Μηχανικών – «Τ.Ε.Ε. από την Αρχή» (Νομός Αττικής),

ο κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος, γιος του αείμνηστου Δημοτικού Συμβούλου του πρ. Δήμου Παλλήνης, Κώστα Ηλιόπουλου και μέλος του Δ.Σ. του Τ.Ε.Ε. επί προεδρίας Χρήστου Σπίρτζη, έλαβε 146 σταυρούς και εκλέγεται.

Πρώτος στη σειρά κατάταξης ο κ. Πολυχρόνης Ακριτίδης με 622 σταυρούς.

 

 

Από την παράταξη «Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί & Συνεργαζόμενοι (ΕΛΕΜ), (Νομός Αττικής) ο κ. Μάρκος Μερεντίτης, Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Γέρακα με τον συνδυασμό του κ. Παν. Μερτύρη, έλαβε 28 σταυρούς και δεν εκλέγεται.

Πρώτος στη σειρά κατάταξης είναι ο κ. Θεόδωρος Σεραφίδης με 442 σταυρούς.

 

 

 

Από τη «Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών» (ΔΗ.ΠΑ.Μ.) (Νομός Αττικής) o κ. Κώστας Ρίπης, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΔΑΠ και διαχρονικός ακτιβιστής, έλαβε 12 σταυρούς και δεν εκλέγεται.

Επίσης διεκδίκησε έδρα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Τ.Ε.Ε. (Αθήνας)

 

 

 

Από την «Περιφερειακή Συνεργασία Μηχανικών» (Νομός Αττικής) ο μηχανολόγος με προέλευση το Γέρακα, Νίκος Φραγκιαδάκης, έλαβε 174 σταυρούς με σχετικά μικρή διαφορά από τον κ. Γιώργο Κορνελάκη που βγήκε πρώτος με 242 σταυρούς.

Εκλέγονται και οι δύο στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Τέλος, υποψήφιος για το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Τ.Ε.Ε. ήταν και ο γνωστός από την ευρύτερη συμμετοχή του στα κοινά, Καντζιώτης, κ. Δημοσθένης Αρχιμανδρίτης, με την παράταξη, «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών – Οικολόγοι Μηχανικοί – Συνεργαζόμενοι.»

Έλαβε 304 σταυρούς με πρώτη στη σειρά κατάταξης, την κ. Σοφία Αυγερινού-Κολωνιά που πήρε 666 σταυρούς.

Σημειώνεται ότι 21 συνδυασμοί και δύο μεμονωμένοι υποψήφιοι διεκδίκησαν την ψήφο των διπλωματούχων μηχανικών για εκλογή στις 155 έδρες της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε..

Οι περισσότεροι από τους συνδυασμούς έθεσαν υποψηφιότητα και για τις εννέα επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων (οι οποίες με αντίστοιχες 45 έδρες συμμετέχουν στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε. και τα πειθαρχικά συμβούλια του Επιμελητηρίου).