Σήμερα: κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς, στη δημόσια υγεία, στη ΔΕΗ & στάση εργασίας στο Δημόσιο

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει σήμερα, Πέμπτη, η χώρα με διάφορους κλάδους εργαζομένων να κατέρχονται σε κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα:

Ακινητοποιημένα σήμερα τα λεωφορεία, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.

  • Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.
  • Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από σήμερα οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί.
  • Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ από ώρα 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.
  • Εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα και από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.
  • Ρότα για κινητοποιήσεις έχει χαράξει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αρχής γενομένης από την 48ωρη απεργία από τις 6 σήμερα το πρωί σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και με προοπτική κλιμάκωσης.