Σε εξέλιξη η ανέγερση του 3ου Γυμν. Παλλήνης.-Α. Ζούτσος:«θα είναι ένα σύγχρονο στολίδι στο χώρο της γνώσης»

Άρχισαν και εξελίσσονται με σταθερό ρυθμό ανάπτυξης οι εργασίες οικοδόμησης του 3ου Γυμνασίου Παλλήνης στον οικισμό Βακαλόπουλο. Η μειοδότρια εργοληπτική εταιρεία «Latern Construction Company S.A.» ολοκληρώνει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα το έργο θεμελίωσης του Σχολείου και ακολουθεί η ανοδομή με προοπτική –σύμφωνα με την συμβατική υποχρέωση της αναδόχου- η αποπεράτωση να έχει γίνει ως και το τέλος της προσεχούς διετίας αν και από πλευράς ΟΣΚ εκφράζεται η εκτίμηση ότι ενδεχομένως το έργο να παραδοθεί σε προγενέστερο χρόνο.

Η ανέγερση της νέας σχολικής μονάδας χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, η δημοπρασία της έγινε την 1η Μαρτίου 2011, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 4.900.00 € και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του έργου το Σχολείο θα είναι ένα σύγχρονο οικοδόμημα με άρτιο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.

Σημειώνεται ότι ο χώρος ανέγερσης της σχολικής μονάδας βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση από τη Λεωφόρο Μαραθώνος, περιβάλλεται από ανοιχτούς χώρους και σύμφωνα με τη ρυμοτόμηση της περιοχής, στοιχειοθετείται η ένδειξη ότι ο νεοενταχθείς στο Σχέδιο Πόλης οικισμός θα έχει σε επίπεδο αισθητικής, υψηλής στάθμης αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, η ανέγερση ενός νέου Σχολείου εξ ορισμού σηματοδοτεί θετικό γεγονός, αναβαθμίζει το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης δεδομένου ότι θα αποσυμφορηθούν τα υπάρχοντα Σχολεία και με τις σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές που θα το χαρακτηρίζουν θα ενισχυθεί ιδιαίτερα το επίπεδο της καθημερινής λειτουργίας του.

Δηλώσεις του Δημάρχου Δήμου Παλλήνης

Αναφερόμενος στο έργο κατασκευής του 3ου Γυμνασίου Παλλήνης, ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθαν. Ζούτσος, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι

«αν και οι εποχές που διανύει ο τόπος μας είναι από τις πλέον δύσκολες στην νεότερη ιστορία του, προσπαθούμε ως δημοτική αρχή να εξαντλούμε κάθε δυνατότητα για δημιουργία, ανάπτυξη και πρόοδο.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι σύντομα η πόλη θα αποκτήσει ένα σύγχρονο στολίδι με το οποίο θα υποστηριχθεί η προοπτική των νέων ανθρώπων στο χώρο της γνώσης και της διαπαιδαγώγησής τους.

Τέλος, με την ανέγερση αυτής της εκπαιδευτικής μονάδας –κατέληξε ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζούτσος- αναμφισβήτητα, ενισχύονται οι σχολικές υποδομές της δημοτικής ενότητας Παλλήνης…”