Σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες για μετοχικές συνεργασίες στην “Ελλάκτωρ”. Προς αναβολή η συνέλευση της Παρασκευής

Θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι η προγραμματισμένη για την Παρασκευή, 29 Ιουνίου συνέλευση της Ελλάκτωρ με βασικό θέμα την εκλογή νέου Δ.Σ οδεύει προς αναβολή. Την εκτίμηση αυτή, επιβεβαιώνουν οι εξελισσόμενες διεργασίες μεταξύ των δύο πλευρών και ξένων θεσμικών με το επιχείρημα της καλύτερης προετοιμασίας για “την επίτευξη ισχυρότερων μετοχικών συνεργασιών.”  

Σημειώνεται ότι την αναβολή της συνέλευσης μπορεί να αιτηθεί μέτοχος – κάτοχος του 5% του μετοχικού κεφαλαίου που μάλλον δεν θα προέρχεται από τα δύο αντιμαχόμενα μέρη αλλά θα είναι ξένος θεσμικός. Από την άλλη, όλοι συμφωνούν ότι το θέμα της διοίκησης και του ελέγχου είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να κλείσει άμεσα, “το αργότερο μέχρι τέλος Ιουλίου 2018” όπως διατείνονται στελέχη και από τα δύο μπλοκ.

Οξεία απάντηση Δ. Κούτρα σε Γ. Προβόπουλο


Ο κ. Γιώργος Προβόπουλος –προτεινόμενος από τους κ.κ. Αναστάσιο Καλλιτσάντση και Δημήτρη Καλλιτσάντση για τη θέση του Προέδρου της Ελλάκτωρ- σε δηλώσεις του στο Bloomberg ανέφερε πως «Η εταιρική διακυβέρνηση της Ελλάκτωρ σήμερα λειτουργεί με τα παλιομοδίτικα κριτήρια που αντιστοιχούν στις οικογενειακές δομές. Αν το εν λόγω πλαίσιο διακυβέρνησης δεν αλλάξει θεμελιωδώς, η εταιρεία καταδικάζεται σε πολυετή στασιμότητα».

Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Δημήτρη Κούτρα, προέδρου του ΔΣ της Ελλάκτωρ που δήλωσε:

«Η διοίκηση της Ελλάκτωρ θα συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της που έφερε τον όμιλο στην κορυφή του κατασκευαστικού κλάδου της Ελλάδος.

Δεν θα επιτρέψουμε σε ανθρώπους που συνέδεσαν το όνομα τους με τη χρεωκοπία της Ελλάδος να οδηγήσουν στον ίδιο δρόμο τον Όμιλο Ελλάκτωρ, τους 23.000 μετόχους της και τους 10.000 έλληνες εργαζομένους της».