Συνελήφθησαν οι δράστες των διαρρήξεων στον ΟΤΕ Παλλήνης και σε κοσμηματοπωλείο της Αρτέμιδος

Μια ακόμη σπείρα κακοποιών εξάρθρωσε η ΕΛ.Α.Σ βάζοντας τέλος στην πολυσχιδή εγκληματική δράση τους η οποία εκτείνονταν από την Παλλήνη και την Αρτέμιδα μέχρι και τον Ασπρόπυργο.

Ειδικότερα:

Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη, χθες, στον Ασπρόπυργο, από άντρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε) και της Ομάδας Γενικής Αστυνόμευσης (Ο.Γ.Α) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, δύο Ρομά 44 και 18 ετών, μέλη της σπείρας, οι οποίοι λίγο νωρίτερα διέπραξαν διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στην Αρτέμιδα.
Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 16χρονος συνεργός τους.

Οι δράστες, με τη χρήση κλεμμένου αυτοκινήτου, προσέγγισαν το κοσμηματοπωλείο και με αυτό εμβόλισαν τα ρολά και την γυάλινη πρόσοψη, αφαιρώντας από το εσωτερικό του κοσμήματα και τιμαλφή.

Κατά τη διαφυγή τους, έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς οι οποίοι τους καταδίωξαν μέχρι τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, όπου και τους ακινητοποίησαν.

Ακολούθως, την στιγμή που εξέρχονταν από το αυτοκίνητο, ένας εκ των δραστών απείλησε με όπλο τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι οι δράστες, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, πετούσαν τα κλοπιμαία κατά μήκος της διαδρομής προκειμένου να μην συνδεθούν ως εμπλεκόμενοι στις ανωτέρω πράξεις. Τα κλοπιμαία, περισυλλέχτηκαν και κατασχέθηκαν ώστε να αποδοθούν στον ιδιοκτήτη τους.

Όπως εξακριβώθηκε από την περαιτέρω έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων καταστημάτων, με τη μέθοδο του εμβολισμού.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, αφαιρούσαν κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες οχήματα και στη συνέχεια εντόπιζαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κλειστά καταστήματα με γυάλινη πρόσοψη τα οποία βρίσκονταν κοντά σε οδούς διαφυγής. Ακολούθως, προσέκρουαν στις τζαμαρίες των καταστημάτων, προκαλώντας μεγάλες φθορές και αφαιρούσαν εμπορεύματα και ταμειακές μηχανές.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις διαρρήξεων, στο κοσμηματοπωλείο στην Αρτέμιδα και στο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE επί της Λ. Μαραθώνος, στην Παλλήνη, καθώς και μία περίπτωση κλοπής οχήματος, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν ταυτοποίησή τους και με άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.