Με “σφραγίδα” ΤΑΙΠΕΔ, …Άρης Βίτσιος σε σχέση με τον κύκλο εργασιών στον Οργανισμό λιμένος Λαυρίου

Λιμάνι Ραφήνας

Αισθητή βελτίωση της κερδοφορίας στην συντριπτική πλειονότητα των 10 Οργανισμών Λιμένων της χώρας κατά τη διάρκεια του 2016, προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που μορφοποιήθηκαν στη βάση Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, η κερδοφορία οφέιλεται στην καλή διοίκηση των Οργανισμών των Λιμένων, στην περιστολή κόστους, στην βελτιοποίηση των λειτουργιών και στην εφαρμογή καλών πρακτικών στο πλαίσιο μιας κεντρικής διαχείρισης που γίνεται και με τη συνδρομή του ΤΑΙΠΕΔ ως μοναδικού μετόχου στους 10 Οργανισμούς. 

 

Ειδικότερα:

ο μέσος όρος αύξησης των κερδών σε ετήσια βάση διαμορφώνεται ως εξής:

ο μέσος όρος των 9 Οργανισμών Λιμένων (χωρίς Πάτρα) με στοιχεία σε ΔΛΠ = 112%
ο μέσος όρος των 10 Οργανισμών Λιμένων +  Οργανισμός Λιμένος Πάτρας = 1227%.

Σε επίπεδο κύκλου εργασιών, έξι λιμάνια (Βόλος, Ελευσίνα, Καβάλα, Κέρκυρα, Ραφήνα, Αλεξανδρούπολη) καταγράφουν θετικό πρόσημο για το 2016.

Εξαίρεση στο γενικό σύνολο, αποτελεί ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου ο οποίος σε σχέση με το 2015 εμφάνισε μείωση κερδών σε ποσοστό 21% (215.568 €)

Σημειώνεται ότι από τον Απρίλιο 2013 μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2015, διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λαυρίου, ήταν ο κ. Άρης Βίτσιος, (φωτογραφία) σήμερα, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης, επί ημερών του οποίου, το λιμάνι της πόλης γνώρισε ιδιαίτερη ανάπτυξη και υψηλή κερδοφορία γεγονός που πιστοποιείται εμμέσως πλην σαφώς και από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ακολουθούν οι σχετικοί πίνακες