Άλλη μία εξάρθρωση σπείρας κακοποιών με 142 διαρρήξεις οικιών στην Αρτέμιδα

Άλλη μία εξάρθρωση σπείρας κακοποιών με μέλη ρομά νεαρής ηλικίας. Τα κρούσματα δυστυχώς είναι πολλά και ως φαινόμενο θα έπρεπε ήδη να είχε προβληματίσει φορείς της δημόσιας διοίκησης που διαχειρίζονται πολιτικής κοινωνικής ενσωμάτωσης γιατί εκτός όλων των άλλων αυτή είναι και η ευθύνη τους.  

Ποιό είναι το νέο κρούσμα: τέσσερις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 23, 23, 24 και 21 οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στην Αττική Οδό από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), κατηγορούνται για 142 διαρρήξεις οικιών στην Αρτέμιδα από τις οποίες υπολογίζεται ότι αποκόμισαν οικονομικό όφελος άνω των 200.000 €

Η σύλληψη τους έγινε μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εξάρθρωση άλλης συμμορίας με μέλη πάλι Ρομά, αντίστοιχων ηλικιών κατηγορούμενοι για 149 διαρρήξεις και ληστείες  με δράση και στην περιοχή μας. 

Σε βάρος των τεσσάρων Ρομά σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα, της ληστείας, της αντίστασης και της απείθειας.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται, από 18μήνου τουλάχιστον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους και δρούσαν μεθοδικά και οργανωμένα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, η ομάδα κινούμενη με αυτοκίνητα σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής και κυρίως της Αρτέμιδας, εντόπιζε οικίες και αφού πρώτα βεβαιώνονταν, κτυπώντας τα κουδούνια, ότι απουσίαζαν οι ένοικοι, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ρουχισμού και άλλα αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν εκατόν σαράντα δύο (142) υποθέσεις διαρρήξεων οικιών στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παραπάνω παράνομη δράση της, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

Σε βάρος των κατηγορούμενων έχουν σχηματισθεί κατά το παρελθόν ποινικές δικογραφίες για παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.