Οικοδομικά υλικά αξίας 150 € η αιτία της δολοφονίας οικοδόμου στην Αρτέμιδα

Διελευκάνθηκε η δολοφονία ατόμου αγνώστων μέχρι χθες στοιχείων ταυτότητας, στην περιοχή της Αρτέμιδας του Δήμου Σπάτων.

Πρόκειται για 59χρονο οικοδόμο αλβανικής υπηκοότητας ο οποίος εργαζότανε σε νεοαανεγειρόμενη οικοδομή, επί της οδού Πλάτωνος στην Αρτέμιδα.

Δράστης είναι50χρονος επίσης, οικοδόμος, κυπριακής υπηκοότητας που έμενε σε κοντινό σημείο από την οικοδομή που εργαζότανε το θύμα.

Δράστης και θύμα ήταν οικοδόμοι, γνωρίζονταν και έκαναν ξεχωριστά ή και από κοινού εργασίες και «μερεμέτια» σε νεοαναγειρόμενες οικοδομές.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν οξυνθεί σε ακραίο βαθμό σχέσεις τους με το δράστη να κατηγορεί το θύμα ότι του έκλεψε οικοδομικά υλικά και εργαλεία αξίας 150 €.

Αυτή ήταν για ακόμη μία φορά η αιτία της αντιπαράθεσης που εξελίχθηκε σε συμπλοκή και κατέληξε στο έγκλημα. Ο 59χρονος από την Αλβανία εργαζόταν σε νεοανεγειρόμενο κτίριο, ιδιοκτησίας πρώην αστυνομικού, στην οδό Πλάτωνος στη Αρτέμιδα.

Χθες, λίγο πριν τις 10:00 π.μ., ο δράστης πήγε στην οικοδομή και κάλεσε τον 59χρονο να κατέβει. Η συζήτηση εξελίχθηκε σε συμπλοκή και ανταλλάχθηκαν γρονθοκοπήματα.

Οι αυτόπτες μάρτυρες από τη γειτονιά νόμιζαν ότι η αντιπαράθεση θα τελείωνε εκεί.

Δυστυχώς, ο δράστης πήγε στο σπίτι του και επέστρεψε έχοντας στην κατοχή του ένα κυνηγετικό δίκαννο. Εντόπισε το θύμα την ώρα που βρισκόταν στο δρόμο έξω από την οικοδομή και σύμφωνα με τους μάρτυρες, πυροβόλησε δύο φορές τον 59χρονο στο κεφάλι και την κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

Ο δράστης, μετά την πράξη του εξαφανίστηκε για να παραδοθεί αρκετές ώρες αργότερα, στην Αστυνομία δηλώνοντας “μετανοημένος.”