Στα “χέρια” της Αστυνομίας 47χρονη που εξαπατούσε ηλικιωμένους με πρόσχημα “τροχαίο ατύχημα συγγενικού προσώπου”. 207.000 η “συγκομιδή” της σπείρας

47χρονη γυναίκα, ελληνικής υπηκοότητας, στα “χέρια” της Αστυνομίας με την κατηγορία της απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων με το πρόσχημα εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα συγγενικού τους προσώπου. (η γνωστή ιστορία που ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας βίωσε το τελευταίο διάστημα…)

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται τρία (3) επιπλέον μέλη της σπείρας, δύο ημεδαποί μια μία υπήκοος Βουλγαρίας.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και της αντιποίησης.

Το ιστορικό των εμπλεκόμενων στην απάτη

Τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 9 Ιουνίου 2016, εξαπάτησαν στον Κορυδαλλό 86χρονη ηλικιωμένη, όταν μέλος της σπείρας της τηλεφώνησε και προσποιούμενος τον αστυνομικό, ισχυρίστηκε ότι η κόρη της ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός παιδιού και απαιτείται το χρηματικό ποσό των -30.000- ευρώ, για να μην προφυλακισθεί.

Το θύμα πείστηκε και ο δράστης μετέβη στην οικία της όπου παρέλαβε το προαναφερόμενο ποσό.

Κατά την αποχώρησή του από την οικία, έγινε αντιληπτός από συγγενικό της πρόσωπο, που ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές.

Μετά από επισταμένες αναζητήσεις, αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, ο δράστης εντοπίσθηκε την επομένη (10-6-2016) το βράδυ, στην περιοχή της Καλλιθέας και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκε, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -24.740- ευρώ, το οποίο αποδόθηκε νομότυπα στην προαναφερόμενη παθούσα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά το τελευταίο εξάμηνο, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Με την ως άνω μεθοδολογία, και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, έπειθαν τα θύματα τους αρχικά για την ύπαρξη τροχαίου ατυχήματος, στο οποίο ενεπλάκη με υπαιτιότητά του συγγενικό τους πρόσωπο και ακολούθως, για την αποφυγή περαιτέρω συνεπειών, την καταβολή χρηματικού ποσού.

Σε κάποιες περιπτώσεις, προσποιούνταν στο τηλέφωνο ότι είναι το συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο ξεσπούσε δήθεν σε λυγμούς, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο ψυχολογική πίεση στους ηλικιωμένους.

Στην περίπτωση που τους έπειθαν, ένας από τους δράστες, μετέβαινε στις οικίες τους για την παραλαβή των χρημάτων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι μία (21) περιπτώσεις.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα, από την παραπάνω παράνομη δράση της, υπολογίζεται στις -207.000- ευρώ.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται.