Αφέθη ελεύθερος (!) ο 19χρονος αθίγγανος που συνελήφθη για 11 κλοπές στην Παλλήνη, Αρτέμιδα και Σπάτα

Συνελήφθη προ ημερών από στελέχη του Τμήματος Ασφάλειας 19χρονος αθίγγανος, κάτοικος καταυλισμού Σπάτων για κλοπές μετάλλων κατά συρροήν, (χαλκός, σίδηρος, αλουμίνιο, μπρούντζος, κ.ά.) –σχετικό δημοσίευμα ΝΕΟΛΟΓΟΥ εδώ: https://neologosattikis.gr/news/crime/3247-syliptsi_gia_klopew_metallon-

σχηματίστηκε δικογραφία, παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα και στην συνέχεια έμεινε … ελεύθερος με περιοριστικούς όρους!

Δεδομένου ότι ο συλληφθείς είναι ήδη υπότροπος για άλλα αδικήματα η απόφαση της Εισαγγελίας ομολογουμένως αιφνιδίασε και προβλημάτισε αφού ουδείς εγγυάται ότι δεν θα συνεχίσει την ίδια δραστηριότητα με τους ίδιους στόχους, κατοικίες πολιτών, αποθήκες εταιρειών και επαγγελματιών και κυρίως μικρούς υποσταθμούς ηλεκτροδότησης πλατειών και οδικού δικτύου.

Αρκεί να σημειωθεί ότι κατά την προανάκριση του, εκτός της ομολογίας του ότι διέπραξε από κοινού με συνεργούς του 11 κλοπές στις περιοχές Παλλήνης, Αρτέμιδος και Σπάτων, φέρεται να δήλωσε ότι είναι η μόνη …τέχνη που γνωρίζει!

Παρεμπιπτόντως, τίθεται και ένα ακόμη ζήτημα, κυρίως ηθικής τάξης. Όταν η Αστυνομία κατορθώνει και συλλαμβάνει δράστες αυτής της …κατάρτισης και επικινδυνότητας, τους παραπέμπει αρμοδίως και στην συνέχεια τους ξαναβρίσκει στο …δρόμο, εύλογα -και ανθρώπινα- αποθαρρύνεται με συνέπεια να επηρεάζεται η απόδοση των στελεχών της.

Είναι ένα ζήτημα που κάποια στιγμή θα πρέπει να αξιολογηθεί από την πολιτεία και επιτέλους να μπουν όρια και πλαίσια στην αντιμετώπιση των παραβατών του νόμου χάριν της δημόσιας ασφάλειας και μόνο.