Απολογητική, ενοχική απάντηση της κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου στην καταγγελία του Δημάρχου Παλλήνης κ. Α. Ζούτσου

Απολογητική, σαφώς ενοχική και αμετροεπώς επιθετική η απάντηση της υποψήφιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου στις καταγγελίες του Δημάρχου Παλλήνης κ. Α. Ζούτσου για άρνηση επίλυσης της αποχέτευσης εκ μέρους του υπουργού ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη.

Η καταγγελία και παράλληλα δημόσια πρόσκληση του Δημάρχου προς τους 70.000 κατοίκους του Δήμου Παλλήνης να αξιολογήσουν την επιλογή του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της αποχέτευσης καθώς και την πολιτική ευθύνη που αντιστοιχεί σε όσους πολιτεύονται με το συγκεκριμένο κόμμα στην περιφέρεια Αττικής, προκάλεσε αίσθηση στην τοπική κοινωνία αφού για πρώτη φορά δημόσια, προσδιορίζονται με σαφή τρόπο οι υπεύθυνοι της εμπλοκής του έργου.

Η κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου, στη δήλωσή της εμφανίζει τον Δήμαρχο Παλλήνης

«να εκμεταλλεύεται αθέμιτα την ιδιότητά του για να επηρεάσει την ελεύθερη βούληση των δημοτών της Παλλήνης στις επικείμενες εκλογές» επιλέγει …. να αγνοήσει «τους αήθεις πολιτικούς εκβιασμούς του κυρίου Δημάρχου» και καταλήγει με την διαχρονική επωδό (από το 2004 είναι βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής) ότι «δεσμεύομαι να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, όπως έκανα μέχρι τώρα για την επίλυση των προβλημάτων της Αττικής.»

Ακολουθεί η δήλωση της κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου: (την καταγγελία του Δημάρχου Παλλήνης θα τη διαβάσετε στον ΝΕΟΛΟΓΟ, εδώ: https://neologosattikis.gr/views-articles/3258-zoytsos_apoxetefsi_kataggelia

“ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ κ. ΖΟΥΤΣΟΥ

Οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής ταλαιπωρούνται επί σειρά ετών λόγω της έλλειψης αποχέτευσης.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της ΕΥΔΑΠ, του ΥΠΕΚΑ, των Βουλευτών της Αττικής και Αυτοδιοικητικών παραγόντων, προωθήθηκε μία άρτια τεχνικά και περιβαλλοντικά λύση για την αποχέτευση λυμάτων της Παλλήνης, της Αναβύσσου, της Παλαιάς Φώκαιας και της Σαρωνίδας στο ΚΕΛ Ψυττάλειας.

Προκειμένου να λυθεί η εκκρεμότητα της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων κατόπιν πρωτοβουλίας μου έγινε σύσκεψη στο γραφείο του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη με το Δήμαρχο Παλλήνης, το Γ.Γ. ΥΠΕΚΑ και Ειδικό Γραμματέα Υδάτων κ. Τριάντη και υπηρεσιακούς παράγοντες στην οποία συμμετείχα και η ίδια!

Επειδή παρά τη συμφωνία που υπήρξε, το ζήτημα δεν επιλύθηκε άμεσα, απηύθυνα προσωπική επιστολή προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ στις 15-01-2015, με την οποία τον κάλεσα να υπογράψει την έγκριση περιβαλλοντικών όρων άμεσα και του εξέθεσα τους λόγους επείγοντος.

Δυστυχώς, αντί της σύμπλευσης του Δημάρχου Παλλήνης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εμπόδια που μέχρι σήμερα έχουν προκαλέσει τόσο η Περιφερειάρχης Αττικής κα Δούρου όσο και η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, με έκπληξη έλαβα γνώση της καταγγελίας του, στην οποία με αφορμή την αποχέτευση εξαπολύει επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, του πολιτικού χώρου που τον στήριξε και τον ανέδειξε και επιδιώκει εκμεταλλευόμενος αθέμιτα την ιδιότητά του να επηρεάσει την ελεύθερη βούληση των δημοτών της Παλλήνης στις επικείμενες εκλογές.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας, την ευρωπαϊκή της πορεία, την ανάκαμψη και την τελική έξοδο από την κρίση. Από την άλλη πλευρά η σοβαρότητα των τοπικών προβλημάτων, όπως αυτό της αποχέτευσης, πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει τις πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις της περιοχής που σε μεγάλο βαθμό συναινούν για την αντιμετώπιση τους.

Παρόλα αυτά, και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο δεν έχει πάρει σαφή θέση υπέρ της επίλυσης του αποχετευτικού, λόγω των αντιδράσεων των στελεχών του στον Πειραιά, ενώ το ίδιο έχει πράξει και η κα Περιφερειάρχης, ο κύριος Δήμαρχος κλείνει προεκλογικά το μάτι και δίνει προκαταβολικά τα διαπιστευτήριά του στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνο!

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν δοθεί σημαντικές λύσεις σε άλλες περιοχές του τόπου μας όπως η υπογραφή του ΓΠΣ της Βάρης, η χρηματοδότηση των απαλλοτριώσεων για το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο της Ανατολικής Αττικής που είναι το ρέμα του Ερασίνου, το αντιπλημμυρικό στο ρέμα Ξηρού στο Κορωπί και πολλά άλλα.

Θα μπορούσε και η αποχέτευση της Παλλήνης να έχει την ίδια τύχη αν ο Δήμαρχος της περιοχής δεν επέλεγε τα μικροπολιτικά παιχνίδια και τους εκβιασμούς που όξυναν το κλίμα και υπονόμευσαν τη δυνατότητα εύρεσης συναινετικής λύσης αγνοώντας το πραγματικό συμφέρον των δημοτών.

Σε ότι με αφορά, επιλέγω να αγνοήσω τους αήθεις πολιτικούς εκβιασμούς του κυρίου Δημάρχου. Δεσμεύομαι ότι το θέμα θα λυθεί. Δεσμεύομαι να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, όπως έκανα μέχρι τώρα για την επίλυση των προβλημάτων της ΑΤΤΙΚΗΣ.”