Σύλληψη τριων ατόμων για ληστείες σε τράπεζες και ταχυδρομικά καταστήματα της Αττικής

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και ταχυδρομικά καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.  Ειδικότερα, συνελήφθησαν στον Πειραιά και το Μενίδι, έπειτα από ληστεία που διέπραξαν σε τράπεζα στο Χαϊδάρι, τρία άτομα, ηλικίας 35, 36 και 38 ετών, μέλη της σπείρας.

Παράλληλα, εξακριβώθηκε ότι συνεργός των συλληφθέντων είναι ένας 39χρονος, ο οποίος συνελήφθη στις 9 Οκτωβρίου 2017 για παρόμοια αδικήματα και έχει φυλακιστεί.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της ληστεία και της διακεκριμένης κλοπής καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει, από τον περασμένο Ιούνιο, εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους, για κάνουν ληστείες σε τράπεζες και ταχυδρομικά καταστήματα.

Είχαν προμηθευτεί, μάλιστα, αντικείμενα απόκρυψης των χαρακτηριστικών τους, όπως κράνη και καπέλα, καθώς και όπλο, ενώ για την διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένες μοτοσικλέτες.

Σχετικά με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, έμπαιναν σε τράπεζες και ταχυδρομικά καταστήματα, και με την απειλή όπλου, ακινητοποιούσαν τους παρευρισκόμενους, ενώ στη συνέχεια αφαιρούσαν χρηματικά ποσά.

Μετά από κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 13.225 ευρώ, προερχόμενο από ληστεία, ένα πιστόλι REPLICA, είδη ένδυσης και δύο κράνη μηχανής που φορούσαν κατά την διάπραξη των ληστειών, καθώς και ένα Ι.Χ αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση έχει διαπράξει, από τον Οκτώβριο του 2016, τρεις ληστείες σε τράπεζες, δύο ληστείες σε ταχυδρομικά καταστήματα και δύο κλοπές μοτοσικλετών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις.