Σωκρ. Φάμελλος: “μέχρι 20 Νοεμβρίου ίσως έχουμε μερική κύρωση δασικών χαρτών…”

Σωκράτης Φάμελλος, αν. υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας

«Θα προσπαθήσουμε μέχρι, περίπου τις 20 Νοεμβρίου, να έχουμε την μερική κύρωση των δασικών χαρτών» ανέφερε σε δηλώσεις σήμερα, στην Πάτρα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος. «Έχουμε -είπε- ένα περιθώριο μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, να γίνουν όλες οι αλλαγές των πρόδηλων σφαλμάτων, καθώς και των πράξεων της διοίκησης να περάσουν όλους τους χάρτες».

“Στη συνέχειαείπε ο κ. Σ. Φάμελλος- , «αφού περάσουν όλα αυτά από τις διοικήσεις και από τις διευθύνσεις δασών, θα προσπαθήσουμε μέχρι, περίπου τις 20 Νοεμβρίου, να έχουμε την μερική κύρωση» και εξήγησε: «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι χάρτες, περίπου στο 96%, θα κυρωθούν και θα αποτελέσουν πια θεσμικό έγγραφο του κράτους, γιατί το υπόλοιπο 4% με 5% θα είναι οι αντιρρήσεις και οι αιτήσεις εκχώρησης, καθώς και οι αλλαγές χρήσης, οι οποίες θα πρέπει να αξιολογηθούν μέσα σε ένα εξάμηνο».

«Εμείς, βέβαια» -συνέχισε- «με το που θα τελειώσει η διαδικασία των τροποποιήσεων, στις 25 με 26 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσουμε μία δεύτερη ανάρτηση στην υπόλοιπη Ελλάδα» και όπως πρόσθεσε «θα αναρτηθεί περίπου το 17% της χώρας, ενώ την άλλη βδομάδα θα ανακοινώσουμε και τις νέες περιοχές που θα αναρτηθούν οι χάρτες».