Τσάμπιονς Λιγκ: Νίκη του Προμηθέα Πάτρας, ήττα της ΑΕΚ!

Οι προβλέψεις για την πρεμιέρα της ΑΕΚ και του Προμηθέα στο Τσάμπιονς Λιγκ ανατράπηκαν πλήρως!


Η ομάδα της Πάτρας τίμησε δεόντως το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της ιστορίας της, με την εκτός έδρας νίκη (84-93) που πέτυχε στην Οστάνδη, ενώ αντίθετα, η ΑΕΚ, παίζοντας χωρίς την «αύρα» της περυσινής κατόχου του τίτλου, γνώρισε την ήττα στο ΟΑΚΑ από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ (75-79).

Ο Προμηθέας στην πρώτη εβδομάδα διπλών υποχρεώσεων απέδειξε ότι έχει την πληρότητα για να ανταποκριθεί. Στην έδρα της πρωταθλήτριας Βελγίου ήταν καλύτερος και στα 40 λεπτά του αγώνα, έτοιμος να απαντήσει σε κάθε αντίδραση των γηπεδούχων.
Κορυφαίος παίκτης του Προμηθέα ο Ρίον Μπράουν (21 π.) και ακολούθησαν οι Γκίκας (13 π.), Μέιερ (14 π.) και Λίποβι (11 π.). Ο Νεμάνια Ντζούρισιτς σκόραρε 20 πόντους για την Οστάνδη.

Η υποδοχή της ΑΕΚ από χίλιους θεατές στις κερκίδες του ΟΑΚΑ ήταν ο χειρότερος προπομπός για την πρεμιέρα της κατόχου του τίτλου στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Η πλειονότητα των φιλάθλων της Ενωσης όχι μόνο δεν τίμησε την περυσινή κατάκτηση των δύο τίτλων, αλλά «γύρισε την πλάτη» στην αγαπημένη ομάδα τους. Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα προκάλεσε τη συζήτηση Αγγελόπουλου – Μπάνκι για πιθανές αλλαγές ξένων παικτών (Ρόμπερσον).

Ενας πρώην παίκτης της ΑΕΚ, ο Τζεϊκόβαν Μπράουν, έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά, αντίθετα ο Αμαρέ Στουνταμάιρ επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό του… παλαίμαχου. Στο τελευταίο λεπτό, οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» την αρπαγή της νίκης, αλλά… δεν υπήρχε χρόνος.

Η Χάποελ του Οντέντ Κάτας ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και επέβαλε τον ρυθμό της, σε αντίθεση με το πρώτο στο οποίο η ΑΕΚ προηγήθηκε 27-16 και 42-31 στο 20΄. Η ομάδα της Ιερουσαλήμ πίεσε περισσότερο στην άμυνα και σημείωσε επιμέρους σκορ 3-21 (45-52).

Η αρχή της τελευταίας περιόδου ήταν και πάλι εφιαλτική για την ΑΕΚ που βρέθηκε να χάνει 59-71 στο 35΄, μείωσε μέχρι το 75-78, αλλά οι χαμένες βολές του Ράταν-Μέικς στα 4΄ πριν από το τέλος, οριστικοποίησαν την ήττα.

Η ΑΕΚ είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Γκρίφιν 10, Χάντερ 16, Ράταν Μέις 17, Σάκοτα 13, Λαρεντζάκης 11), ενώ υστέρησε ο Ματσιούλις (1 π). Κορυφαίοι σκόρερ της Χάποελ ήταν οι Μπράουν (27 π.), Τζόνσον (10 π.) και Οουενς (10 π.)