Θανάσης Αδαμόπουλος: “παιδιά ενός πολιτικού συστήματος οι δύο αντίπαλοι μου…”

adamopoulos_athan

Δύο εικοσιτετράωρα πριν την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, ο υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Θανάσης Αδαμόπουλος μίλησε στο ξενοδοχείο «Αύρα» προς τους πολίτες της Ραφήνας, αναπτύσσοντας κεντρικές προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του και παράλληλα ασκώντας αυστηρή κριτική στην «συνδιοίκηση των …δύο δημάρχων» χαρακτηρίζοντάς τους “παιδιά ενός πολιτικού συστήματος …”

Ο κ. Αδαμόπουλος τόνισε ότι» την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Ψηφίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας και κανονικά θα έπρεπε -είπε- να επιλέξουμε μεταξύ δύο υποψηφίων δημάρχων. Όμως, στον δήμο μας, συμβαίνει μία παγκόσμια πρωτοτυπία- αυτή της συνδιοίκησης… δύο δημάρχων!” Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ:

 • ενός συνδυασμού που έχει έναν επικεφαλής, ο οποίος όταν εκλεγεί θα διοικήσει με πλήρεις και ξεκάθαρες αρμοδιότητες και με πλήρη θητεία κι ενός άλλου συνδυασμού που έχει δύο “αρχηγούς”, οι οποίοι δημοσίως λένε ότι θα μοιράσουν στα δύο τη δημαρχιακή θητεία και θα συνδιοικήσουν.

Στην αυτοδιοικητική ιστορία τουλάχιστον, ένας ήταν πάντα ο αρχηγός. Ποτέ δεν ήταν 2,3 και ενδεχομένως αύριο και περισσότεροι. Φανταστείτε να μπαίνει ένας πολίτης στο γραφείο του δημάρχου και να αντικρίζει δύο ανθρώπους να προσπαθούν να καθίσουν στην ίδια καρέκλα! θα χωράνε? ” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμόπουλος και πρόσθεσε.

Είναι “συνεταιρισμός” για την καρέκλα και μόνο. Αποτελεί την πρώτη ομόρρυθμη εταιρία δημάρχων.

“Αναρωτηθείτε”, είπε ο κ. Α.Αδαμόπουλος:

Ποιος ο λόγος της διαρχίας;
Τι συνδέει τα δύο πρόσωπα;
Σε τι αποβλέπει;
Αποδέχονται όλοι οι σύμβουλοι την διμερή και απολυταρχική συμφωνία Πιστικίδη – Μπουρνούς ή μήπως τελευταία στιγμή την αποδοκιμάσουν; Πουθενά δεν αναφέρεται άλλωστε ότι έχουν αποδεχθεί όλοι οι εκλεγέντες σύμβουλοι τον συνεταιρικό δημαρχιακό θώκο.

 • Και τι θα γίνει αν ένας από τους δύο κυρίους Πιστικίδη και Μπουρνούς (ή μήπως Μπουρνούς και Πιστικίδης για να μην τους δημιουργήσουμε από τώρα προβλήματα ηγεσίας) παραιτηθεί;

Θα υπάρξει άραγε ομοφωνία στην εκλογή του νέου ή μήπως κατά την μυστική ψηφοφορία , δεν θα καταλήξουν σε απόλυτη πλειοψηφία;

Και όλο αυτό το διάστημα, ποιος θα κυβερνά το Δήμο; Και τελικά ποιος θα βρεθεί στο τιμόνι αν δεν υπάρξει ομοφωνία;

Το σίγουρο είναι πως θα γίνει ο Πύργος της Βαβέλ και οι τελικοί αποδέκτες της πλήρους ασυνεννοησίας θα είμαστε όλοι εμείς οι δημότες. Οι δημότες που θα περιμένουμε μάταια να πραγματοποιηθεί το όραμα του ενιαίου δήμου με προοπτική και ανάπτυξη.

Θέλουμε τη σιγουριά ή θέλουμε να πειραματιστούμε με κάτι που ποτέ και πουθενά δεν έχει πετύχει. Ο κ. Αδαμόπουλος υπογράμμισε πως η Ραφήνα και το Πικέρμι έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ και δεν έχουν άλλες αντοχές. δεν έχουν περιθώριο για “πειράματα” συνδιοίκησης, από ανθρώπους που πρωτίστως νοιάζονται για τη μοιρασιά της εξουσίας. Η εξουσιομανία είναι σίγουρη “συνταγή” ολέθριας αποτυχίας.

Ο κ. Αδαμόπουλος υποστήριξε ότι οι κύριοι Πιστικίδης και Μπουρνούς είναι “παιδιά” ενός πολιτικού συστήματος, που οι θέσεις τους είχαν πάντα στόχο την καρέκλα. Μιά απλή ματιά στο ποιοί εξελέγησαν από τον συνδυασμό του “διδύμου” φτάνει για να καταλάβει κανείς ποιοι θα αναλάβουν τη διοίκηση του δήμου και ο νοών νοείτω….Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Η πορεία της προσωπικής, επιχειρηματικής και αυτοδιοικητικής μου ζωής αποτελεί εγγύηση. Δεν θα κουραστώ να το λέω. Στη ζωή μου έμαθα να λέω λίγα και να κάνω πολλά. Να πραγματοποιώ όσα υπόσχομαι. Και μάλιστα να κάνω και περισσότερα από όσα είχα υποσχεθεί. Το απέδειξα.

Ο κόσμος γνωρίζει ποιος είμαι και τι έχω προσφέρει στον τόπο. Γι’αυτό και η λάσπη δεν κολλάει πάνω μου.

Με την ομάδα των συνεργατών μου έχουμε ολοκληρωμένο, συγκεκριμένο και ρεαλιστικό σχέδιο για να ξανακάνουμε ανθρώπινες τις πόλεις μας.

 • Με επίκεντρο τον άνθρωπο. Την αξιοπρέπεια και τις ανάγκες του.
 • Με άξονα την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς για να ξαναδώσουμε ζωή στις πόλεις μας και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας.
 • Με προτεραιότητα την πρόνοια στηρίζοντας θεσμούς όπως του κοινωνικού ιατρείου και κοινωνικού φαρμακείου
 • Με έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη, ώστε να μην ξαναδούμε γειτονιές στο σκοτάδι με καμένες λάμπες, δρόμους με επικίνδυνες λακκούβες, εικόνες με χωματερές σε κάθε γωνιά της πόλης.
 • Με επαναλειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
 • Με θέσπιση της 24ωρης λειτουργίας τηλεφωνικής γραμμής στο δήμο για κάθε έκτακτο περιστατικό και ανοικτή πόρτα του δημάρχου.
 • Με τόνωση της τοπικής αγοράς και στήριξη των επιχειρήσεων.
 • Με άμεση και στοχευμένη απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.
 • Με στόχο τον τεκμηριωμένο, εναλλακτικό και περιβαλλοντικά βιώσιμο σχεδιασμό για πρότυπο βιολογικό καθαρισμό σε καμία περίπτωση στο Πλατύ Χωράφι.
 • Με δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και σεβασμό στις προσπάθειες των πολιτών για ανακύκλωση.
 • Με σχέδιο για τη διεκδίκηση τμήματος της χερσαίας ζώνης του λιμένος και εκπόνηση μελέτης για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού.
 • Με συστράτευση του δήμου μας στη δημιουργία κεντρικού νοσοκομείου ανατολικής Αττικής.
 • Με αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας
 • Με προώθηση στην ένταξη του σχεδίου πόλεως των περιοχών που είναι όμηροι της γραφειοκρατίας και της αδιαφορίας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου κατέληξε στην ομιλία του επισημαίνοντας στους πολίτες να μην πέσουν στην “παγίδα” της εντοπιότητας που σας στήνουν. Η Συμμαχία Δημιουργίας αγκαλιάζει όλους τους δημότες ,όχι μόνο τους Ραφινιώτες και τους Πικερμιώτες, αλλά και όλους τους νέους κατοίκους που επέλεξαν να μείνουν και να επενδύσουν στην περιοχή και ενδεχομένως να την αγαπούν και περισσότερο αφού είναι επιλογή τους.

Η πόλη μας χρειάζεται δήμαρχο με αποδεδειγμένο έργο και εμπειρία διοίκησης.

Εγώ δοκιμάστηκα και πέτυχα στη θητεία μου ως πρόεδρος της πρώην κοινότητας Πικερμίου.

Οι κύριοι Πιστικίδης και Μπουρνούς πότε διοίκησαν μια πόλη από μόνοι τους;

Μα φυσικά ποτέ.

Εδώ μάλιστα συνεταιρίζονται για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα και όλοι μας γνωρίζουμε την ατυχή κατάληξη που έχουν οι συνεταιρισμοί στην Ελλάδα .Αλλά, ας μας πει κάποιος…, όταν και αυτός ο συνεταιρισμός -αυτή η επιχείρηση κλείσει, ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα? Την απάντηση τη γνωρίζετε φαντάζομαι.

Η ψήφος σας στον συνδυασμό μας θα είναι εντολή δημιουργίας. Θα είναι ένα δυνατό όχι στο χθες. Θα είναι απόφαση να μην διακινδυνεύσει ο δήμος από αποτυχημένα πειράματα συνδιοίκησης. Θα είναι η υπογραφή σε ένα συμβόλαιο τιμής, το οποίο θα τιμήσουμε ως την τελευταία λέξη. Η ψήφος σας στη “Συμμαχία Δημιουργίας” ανοίγει διάπλατα το δρόμο που οδηγεί τη Ραφήνα και το Πικέρμι στο αύριο της ελπίδας.

Η ώρα της κάλπης την Κυριακή –κατέληξε ο κ. Α. Αδαμόπουλος- είναι ώρα της “Συμμαχίας Δημιουργίας”. Και το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στη γιορτή της νίκης το βράδυ της Κυριακής.»