Περί ώρα 9 μ.μ. θα έχουμε από 14 εκλογικά τμήματα τις πρώτες ενδείξεις για την κατάληξη της νύχτας που θα βγάλει Δήμαρχο…

Προέχουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και έπονται τα αντίστοιχα των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών. Αυτό ορίζεται από την εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών η οποία επιδόθηκε στους δικαστικούς αντιπροσώπους με την σύσταση «να εφαρμοστεί στο ακέραιο».

Με βάση τις οδηγίες:
Η εξαγωγή των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, από τις εφορευτικές επιτροπές θα γίνει με την ακόλουθη σειρά:

  • Οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων που η αρίθμησή τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9, και 0 θα μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
  • Οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων που η αρίθμησή τους λήγει σε 2 και 6, θα μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών.
  • Οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων που η αρίθμησή τους λήγει σε 4 και 8, θα μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών.

Επομένως, σε όλα τα εκλογικά τμήματα με αριθμό 1, 3, 5, 7, 9, και 0 θα ανοίγεται πρώτα η κάλπη που περιέχει τα ψηφοδέλτια των εκλογών για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε ότι αφορά τις άλλες κάλπες με τα ψηφοδέλτια για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών θα παραμείνουν σφραγισμένες, με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαλογής, καταμέτρησης και ανακοίνωσης στον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας υπέρ των συνδυασμών για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αναμφίβολα, η πρόταξη «επεξεργασίας» της κάλπης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επιφέρει μία σημαντική καθυστέρηση στη διαλογή και καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την εκλογή Δημάρχου και Περιφερειάρχη, δεδομένου ότι οι συνδυασμοί συμπεριλαμβανομένης της …. «Εθνικής Ελπίδας» που ηγείται κάποιος κ. Γιώργος Παπαδόπουλος (!) είναι 42 (!) και όπως γίνεται αντιληπτό, μόνο το άνοιγμα των φακέλων, το ξεδίπλωμα και η αρίθμηση των «ευρωψηφοδελτίων» θα χρειαστούν περισσότερο από 2 ώρες. (η καταμέτρηση σταυρών σε αυτά τα ψηφοδέλτια θα γίνει μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για Δήμαρχο και Περιφερειάρχη) )

Όμως, μην αγχώνεστε….

Περί ώρα 9 μ.μ., το αργότερο, θα είναι γνωστό το πλέον έγκυρο exit poll της ημέρας. Υπολογίζεται ότι την ώρα αυτή, θα έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογικών τμημάτων που οι προσδιοριστικοί αριθμοί τους λήγουν σε 4 και 8.

Τι σημαίνει αυτό ως προς το Δήμο Παλλήνης;

Τα εκλογικά τμήματα με λήγοντα αριθμό 4 και 8 είναι συνολικά 14 τα οποία, πολλαπλασιαζόμενα επί περίπου 445 εγγεγραμμένους στο κάθε τμήμα, φτάνουν τους 6.230 εγγεγραμμένους. –βέβαια δεν θα ψηφίσουν όλοι….-

Όμως, ό όποιος αριθμός πολιτών προσέλθει και ψηφίσει, στατιστικά θα καλύπτει το ζητούμενο ποσοστό που με εγκυρότητα θα δείχνει τον εκ της κάλπης αναδεικνυόμενο Δήμαρχο.

Αυτή, λοιπόν, την ένδειξη θα την έχουμε (… ξέρετε, με sms) περί ώρα 9 μ.μ. και ενδεχομένως να είναι αυτή που θα … «πυροδοτήσει» τους πρόωρους πανηγυρισμούς στους δρόμους της πόλης….

Ως, τότε, ψυχραιμία! – και συντονισμένοι στην διαδικτυακή «συχνότητα» του ΝΕΟΛΟΓΟΥ-