Νομιμοποιούνται και τα αυθαίρετα που χτίστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2011 & δίδεται άδεια οικοδόμησης για τα «τυφλά» οικόπεδα!

Και τα αυθαίρετα ακίνητα που χτίστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2011 και δεν καλύπτονται από το “νόμο Καλαφάτη”, μπορούν να νομιμοποιηθούν με βάση νέο σχέδιο νόμου, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή εντός των προσεχών 15 ημερών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες προερχόμενες από το αρμόδιο υπουργείο οι οποίες επιβεβαιώνονται από Βουλευτή της Αττικής, όσες κατασκευές ανεξαρτήτως του χρόνου τέλεσης τους και υπό την προϋπόθεση ότι καλύπτονται από τις πολεοδομικές διατάξεις, θα νομιμοποιηθούν φυσικά με την ανάλογη επιβολή προστίμου.

Με το ίδιο νομοσχέδιο θα μπορούν να πάρουν νόμιμη άδεια τα “τυφλά” οικόπεδα, υπό τον όρο να μην μπορούν, μέσω τακτοποίησης, να αποκτήσουν πρόσοψη σε οδό.

Κάθε προβληματισμός για το πώς και το γιατί αυτή η ανατρεπτική εξέλιξη, μάλλον είναι περιττός. Εκλογές εν όψει, ο λόγος και δεδομένου ότι πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση δρομολογούνται τέτοιες πρωτοβουλίες η παράδοση εύκολα δεν «σπάει»….