Εξαιρετικού ενδιαφέροντος ενημερώσεις για θέματα μελισσοκομίας σε ημερίδα στην Ανάβυσσο Αττικής

Ενδιαφέρουσα ημερίδα για θέματα μελισσοκομίας διοργανώθηκε από τον Μελισσοκομικό – Περιβαλλοντικό Σύλλογο «ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ» Ν. Αττικής στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου στην διάρκεια της οποίας, αναπτύχθηκαν εξαιρετικής σημασίας απόψεις και ενημερώσεις από το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, η γεωπόνος – προϊσταμένη του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής Σοφία Μαστρογιάννη μίλησε
για τις αρμοδιότητες του συγκεκριμένου τμήματος,

η κτηνίατρος Ειρήνη Τσάλου ενημέρωσε 
για τις ασθένειες των μελισσών, τη χρήση κτηνιατρικών φαρμάκων και τα μητρώα φαρμακευτικής αγωγής (ΜΦΑΕ), 

ο κτηνίατρος Αλέξανδρος Διπλάρης
έκανε εκτενή αναφορά στο πρωτόκολλο δειγματοληψιών σε μελισσοσμήνη και γόνο
ενώ ο τεχνολόγος Γεωπονίας Ανδρέας Μπέκας στην τοποθέτησή του ανέπτυξε 
τα θέματα της έκδοσης μελισσοκομικών βιβλιαρίων, των μελισσοκομικών αυτοκινήτων και αποθηκών, καθώς και των Ευρωπαϊκών και Εθνικά επιδοτούμενων προγραμμάτων. 

Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και η Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Ανατολικής Αττικής Χρυσάνθη Καπετανοπούλου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, μεταξύ άλλων τόνισε ότι

«η βιώσιμη ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής αποτελεί ζωτικής σημασίας προτεραιότητα η διατήρηση και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, ενός τομέα που έχει πληγεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες λόγω της μεγάλης αστικοποίησης της περιοχής» καταλήγοντας με την εκτίμηση ότι «η στήριξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία) θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό και στην ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας».