Εγκαινιάστηκε ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός Παιανίας παρόντων των κ.κ. Π. Φιλίππου και Λ. Κουρή

Εγκαινιάστηκε παρόντων των τοπικών και περιφερειακών αρχών η λειτουργία του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Παιανίας, με την παραδοχή όλων ότι η νέα κοινωνική δομή θα υποστηρίξει σημαντικά τις οικογένειες των νέων ανθρώπων σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Στα εγκαίνια μίλησαν και απεύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Παιανίας Σπύρος Στάμου, ο Πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δήμου Παιανίας Κωνσταντίνος Χουλιαράς, ο πρώην Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Επίσης, παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ισίδωρος Μάδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και οι εργαζόμενοι στον βρεφονηπιακό Σταθμό.

Ο κ. Φιλίππου στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ιστορικό της κατασκευής του έργου από την πρώην Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2007 και παρελήφθη το 2009, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο σημαντικό έργο που επιτέλεσε κατά τη διάρκεια της θητείας του ο πρώην Νομάρχης κ. Κουρής.

Επιπλέον, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαιτίας των μεγάλων περικοπών που τις έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια λόγω των μνημονιακών πολιτικών αλλά και τις τεράστιες προσπάθειες που γίνονται για να μπορούν να λειτουργήσουν μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι δομές κοινωνικής πρόνοιας και ιδιαίτερα οι παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί ώστε να εξυπηρετούνται οι συμπολίτες μας που εργάζονται.

Για τον λόγο αυτό, η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών πέρα από την προφανή ανάγκη που εξυπηρετεί, είναι εξαιρετικά σημαντική στη δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε καθώς αποτελεί πράξη ελπίδας παρά τις πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης που έχουν επιβληθεί στην ελληνική κοινωνία και αντιστρατεύεται ακριβώς αυτές τις πολιτικές που έχουν διαλύσει τις κοινωνικές δομές και το κοινωνικό κράτος.

«Χρειάζεται λοιπόν όλοι μαζί ενωμένοι να αντισταθούμε με κάθε τρόπο ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες στις πολιτικές που έχουν ταπεινώσει την κοινωνία και τη χώρα μας» είπε κλείνοντας ο κ. Φιλίππου.