Βαίνει προς ολοκλήρωση το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου Παιανίας. Επιτόπια ενημέρωση του Περιφερειάρχη Αττικής & συνεργατών του

sgouros
sgouros

Το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου Παιανίας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Χρυσάνθη Κισκήρα και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Δημοσθένη Μπαρούτα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελισσόμενες εργασίες.
Πρόκειται για έργο ιδιαίτερης σημασίας για την πληθυσμιακή κοινότητα της ευρύτερης περιοχής και η υλοποίησή του αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων.
Το έργο υλοποιείται σε δύο στάδια:

Το πρώτο αφορούσε την κατασκευή Κεντρικού Συλλεκτήρα αποχέτευσης ομβρίων του Δήμου με φρεάτια επίσκεψης και υδροσυλλογής και ήδη έχει ολοκληρωθεί.
Κόστισε 22,5 εκατ. ευρώ.
Το δεύτερο βρίσκεται σε προχωρημένη εξέλιξη, είναι προϋπολογισμού 27 εκατ. € και με την ολοκλήρωση των εργασιών της, η αντιπλημμυρική θωράκιση της Παιανίας θα είναι γεγονός και το σημαντικότερο, φαινόμενα πλημμύρας και καταστροφής περιουσιών, εφεξής δεν πρόκειται να επαναληφθούν.
Τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό και τους δύο στενούς συνεργάτες του, ενημέρωσε για τις εκτελούμενες εργασίες ο Δήμαρχος Παιανίας, κ. Δημήτριος Δάβαρης (φωτογραφία)davaris
Αναφερόμενος ο κ. Γιάννης Σγουρός στην σημασία του έργου, δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά όλο τον Δήμο Παιανίας. Φαινόμενα πλημμύρας και καταστροφής περιουσιών που ταλαιπωρούν δημότες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, δε θα επαναληφθούν. Ένα έργο δεν πρέπει να μένει μόνο στα χαρτιά, στα σχέδια και τις μακέτες, αλλά να παίρνει σάρκα και οστά».