Συνεδριάζει την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019  το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (φωτ. αρχείου)

Συνεδριάζει την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός) το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με 14 εγγεγραμμένα θέματα στην ημερήσια διάταξη. 

Τα προς συζήτηση θέματα της Ημερήσιας Διάταξης καθώς και οι εισηγητές που θα τα αναπτύξουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι:

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγινας για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Ολοκλήρωση μελετών κλειστού γυμναστηρίου Αίγινας», συνολικού προϋπολογισμού 99.927,02 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγκιστρίου για το έργο: «Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων οικισμού Μετόχι».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου τροποποίησης – παράτασης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νέας Σμύρνης για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Κολυμβητηρίου» του Δήμου Νέας Σμύρνης.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καπάταης)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων για το έργο: «Κατασκευή αποχετευτικών δικτύων ακαθάρτων και συνδέσεων των ακινήτων στη 2η και 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας ένταξης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του έργου με τίτλο «Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής», το οποίο περιλαμβάνει τα παρακάτω υποέργα:
 2. «Αντιπλημμυρική Προστασία Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας – Έργα ενίσχυσης υφιστάμενου συλλεκτήρια Σ7»
 3. «Κατασκευή Έργων Αποχέτευσης ομβρίων λεκάνης απορροής οδού υγείας Στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, Δήμος Παπάγου – Χολαργού»
 4. «Κατασκευή Αντιπλημμυρικού οδού Κανάρη, Δήμος Αλίμου»
 5. «Διευθέτηση του Ρέματος Ποδονίφτη από τη γέφυρα της οδού Χαλκίδας έως τη γέφυρα της οδού Εράτωνος»

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Άγιος Κοσμάς για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός- Συντήρηση Εθνικού Κλειστού Γυμναστήριου Πειραιά “Πέτρος Καπαγέρωφ”», συνολικού προϋπολογισμού 8.500.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης με τίτλο: «Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής στην περιοχή του Δήμου Περάματος», μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)

 1. Διόρθωση της υπ’ αριθμ. 39/2019 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σχετικά με «Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 318/2018 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ως προς τον ορισμό των εκκαθαριστών της αστικής εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Συμβουλευτικός Σταθμός Καταπολέμησης Ναρκωτικών του Νομού Πειραιώς» και διακριτικό τίτλο “ΟΔΥΣΣΕΑΣ”».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)

 1. Λήψη απόφασης για την έγκριση της προκήρυξης χορήγησης αδειών επαγγελματιών πωλητών υπαίθριου εμπορίου.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Ευσταθιάδης)

 1. Λήψη απόφασης για την έγκριση της προκήρυξης κενών θέσεων λαϊκών αγορών για επαγγελματίες πωλητές που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές λιγότερες από πέντε μέρες ημερησίως.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Ευσταθιάδης)

 1. Έγκριση ένταξης πολύτεκνων οικογενειών και νεφροπαθών τελικού σταδίου στο πρόγραμμα «Διάθεση ειδών λαϊκών αγορών σε ευπαθείς ομάδες» έτους 2019 και κατανομής κουπονιών.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Ευσταθιάδης)

 1. Έγκριση λήψης μέτρων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο δεξιό παράπλευρο (SR) της ΝΕΟ Αθηνών Λαμίας στον κόμβο Αγίου Στεφάνου στα πλαίσια του έργου: «Βελτίωση – Ανακατασκευή οδικών τμημάτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο του άξονα ΠΑΘΕ της Περιφέρειας Αττικής».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Σαπουνά)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας και Έργων Ομβρίων περιοχής Ν. Μάκρης Αττικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την αλλαγή χρήσης υφιστάμενου συγκροτήματος αποθηκών σε χώρους γραφείων, αποκατάσταση/ανακαίνιση διατηρητέου κτίσματος, ανακαίνιση υφιστάμενου κτηρίου & ανέγερση νέου 7/ορόφου κτηρίου με 2 υπόγεια στην Περιφ. Ενοτ. Πειραιώς, με φορέα την PIRAEUS PORT PLAZA 2 Α.Ε.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)