Βοήθεια στο Σπίτι: Ανοίγει ο δρόμος για τη μονιμοποίηση 2.909 εργαζομένων

Τέλος, στην σχεδόν εικοσαετή, “ομηρία” των 2.909 εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», που αυτή την περίοδο δουλεύουν με συνεχόμενες βάρδιες, παρέχοντας κατ΄ οίκον υπηρεσίες, βάζει το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο γνωστοποίησε ότι επίκειται άμεσα ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, για την προκήρυξης θέσεων προσωπικού των δήμων του συγκεκριμένου προγράμματος.

Με την προκήρυξη πρόκειται να ανοίξει ο δρόμος για τη μονιμότητα των εργαζομένων, η πλειοψηφία των οποίων παρέχει υπηρεσίες με ετήσιες συμβάσεις για 15 έως και 18 χρόνια, και για το λόγο αυτό αναμένεται ότι θα λάβει αυξημένη μοριοδότηση, έναντι των άλλων που θα υποβάλλουν τα χαρτιά τους.

Αύριο, μάλιστα, λήγει η προθεσμία που έδωσε το ΥΠ.ΕΣ στους δήμους να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία για το σύνολο του προσωπικού τους στο πρόγραμμα, ανά ειδικότητες, καθώς τέλη Απριλίου, το αργότερο έως τα μέσα Μαϊου, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη.

Ειδικότερα, με εξαιρετικά επείγον έγγραφο που εξέδωσε, προχθές, 6 Απριλίου το υπουργείο Εσωτερικών, με θέμα την “έκδοση Προκήρυξης θέσεων προσωπικού των δήμων για την παροχή υπηρεσιών “Βοήθεια στο Σπίτι”, ζητά από τους δήμους στοιχεία έως και αύριο, Πέμπτη, 9 Απριλίου στις 23:00 μ.μ.” ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση της Προκήρυξης το συντομότερο δυνατόν “.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα προκήρυξη, επρόκειτο να βγει στον αέρα νωρίτερα, καθώς ήταν υπό επεξεργασία, ενώ οι εργαζόμενοι την περίμεναν από πέρυσι, με βάση τις κυβερνητικές εξαγγελίες.