Την αναστολή της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης σε Δήμους που δεν διαθέτουν τις υποδομές ζητά η ΚΕΔΕ

Την αναστολή εφαρμογής της κυβερνητικής απόφασης για την υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία, σε Δήμους που δεν διαθέτουν τις αναγκαίες κτιριακές υποδομές, ζήτησε το ΔΣ της ΚΕΔΕ κατόπιν σχετικής εισήγησης του Προέδρου της Γ. Πατούλη, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

«Ζητούμε από την κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή, με σχετική ΚΥΑ, να αναστείλει την εφαρμογή της απόφασης σε Δήμους όπου δεν υπάρχουν οι προδιαγραφές.

Σε κάθε άλλη περίπτωση πρέπει να επιληφθεί του θέματος η επόμενη κυβέρνηση καθώς το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό.

Είχαμε διαμηνύσει πολύ έγκαιρα, αλλά μας αγνόησαν, πως θα εφαρμόσουμε το νόμο, με την προϋπόθεση να υπάρχουν οι απαραίτητες κτιριακές υποδομές» επισήμανε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως για την Αυτοδιοίκηση προτεραιότητα είναι η ασφαλής στέγαση των προνηπίων σε αίθουσες που πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής και παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες αντίστοιχες των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Κατά τη συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην έλλειψη κτιριακών υποδομών τόσο στην ηπειρωτική όσο και στη νησιωτική Ελλάδα.