Αντιπροσωπεία της Π.Ε.Δ.Α. στην Γενική Συνέλευση των Δημάρχων στο Μπιλμπάο της Ισπανίας

Μπιλμπάο. Γεν. Συνέλευση Δημάρχων

Αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α) μ επικεφαλής τον Πρόεδρο της, κ. Γιώργο Ιωακειμίδη συμμετέχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Συμφώνου των Δημάρχων για την Δημογραφική Γήρανση, στο Μπιλμπάο της Ισπανίας. 

Στην φωτογραφία: οι κ.κ. Γ. Ιωακειμίδης, Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης, Γεώργιος Καπλάνης και Ειρήνη Κουνενάκη με τον πρωθυπουργό της Χώρας των Βάσκων, κ.Unai Rementeria Maiz

Με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του Συμφώνου των Δημάρχων, πραγματοποιήθηκε και διεπιστημονικό φόρουμ με στόχους την ενίσχυση της γνώσης και την ανάπτυξη και παρακολούθηση μέτρων πολιτικής στον τομέα της ενεργούς γήρανσης.

Το φόρουμ συνδιοργανώνεται από την Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE), το Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων, το Ινστιτούτο για τη Γήρανση του Πληθυσμού της Οξφόρδης και έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης της Χώρας των Βάσκων. (Ισπανία)

Στις εργασίες του διεπιστημονικού φόρουμ αναδείχθηκαν 40 ερευνητικά κείμενα τα οποία και αποτέλεσαν τις βάσεις της συζήτησης μεταξύ των συνέδρων από πολλές χώρες της Ευρώπης.

Στην αντιπροσωπεία της Π.Ε.Δ.Α. εκτός του Προέδρου της κ. Γ. Ιωακειμίδη, συμμετέχουν ο Δήμαρχος Πεντέλης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α κ. Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, κ. Γεώργιος Καπλάνης και η ειδική σύμβουλος του Προέδρου της Π.Ε.Δ.Α, κ. Ειρήνη Κουνενάκη.

Στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. και οι συνάδελφοι του είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τον πρωθυπουργό των Βάσκων κ. Unai Rementeria Maiz για το θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης στις δύο χώρες και ειδικότερα για την προέλευση των πόρων λειτουργίας των Δήμων της Ισπανίας.