Το 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο ως & 23 Σεπτεμβρίου 2012

Το 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου άνοιξε τις πύλες του, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012, στο Ζάππειο, με τη συμμετοχή 150 εκδοτών.

Συνολικά στα 130 ειδικά περίπτερα της έκθεσης παρουσιάζονται 50.000 τίτλοι, σκοπεύοντας στην «αναθέρμανση του ενδιαφέροντος του κοινού με στόχο την ανάκαμψη της αγοράς».

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον ιστορικό θεσμό των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων -την ανώτατη λογοτεχνική διάκριση που αποδίδεται σε λογοτέχνες από το ελληνικό κράτος. Απονέμονται κάθε χρόνο, από το 1956, σε συγγραφείς που τα βιβλία τους έχουν εκδοθεί κατά το προηγούμενο έτος και έχουν κατατεθεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, σε ειδικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου θα εκτεθούν βραβευμένα και σπάνια βιβλία από την πρώτη απονομή μέχρι σήμερα. Επίσης, στο 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου συμμετέχουν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, o Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF.

Την αφίσα του φεστιβάλ, με θέμα το βιβλίο και την ανάγνωση, φιλοτέχνησε ο εικαστικός Κυριάκος Κατζουράκης.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 23 Σεπτεμβρίου. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο (Ώρα: 8 μ.μ.).

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, Ιωάννης Σολδάτος.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη 6 μ.μ. έως 10:30 μ.μ. Παρασκευή και Σάββατο: 6 μ.μ. έως 11 μ.μ. Την Κυριακή τα περίπτερα θα είναι ανοιχτά όλη την ημέρα από τις 11:00 το πρωί έως τις 10:30 το βράδυ.