Ενδιαφέρουσες διαδικτυακές δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορωπίου

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου

Το Ν.Π.Δ.Δ. “ΣΦΗΤΤΟΣ” του Δήμου Κρωπίας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου, κρατώντας ανοικτό ένα δίαυλο επικοινωνίας με τα παιδιά και τις οικογένειές τους, προτείνει δημιουργικές διαδικτυακές δράσεις τώρα που #Μένουμε σπίτι.

1) «Ανακάλυψε το σπίτι σου»:

Μια πρωτότυπη διαδικτυακή δράση σχεδιασμένη από το e-περιοδικό για την παιδική και εφηβική ανάγνωση bookbook.gr.

«Τώρα που μένεις συνέχεια μέσα, αρχίζεις να παρατηρείς πως το σπίτι σου δεν είναι τόσο συνηθισμένο και πως δεν είναι ένα βαρετό μέρος, όπως πίστευες. Αρχίζεις να ανακαλύπτεις πως έχει διάφορες θαυμαστές ιδιότητες.

Κάθε μέρα θα βρίσκεις μια νέα αποστολή για να εξερευνήσεις τις μυστικές ιδιότητες του σπιτιού σου.

Τύπωσε το ηλεκτρονικό αρχείο, και ακολούθησε τις οδηγίες.

Φωτογράφησέ το και στείλε το στο info@ bookbook.gr ή στη σελίδα του bookbook.gr στο facebook με μήνυμα ή info@koropilib.gr.

Οι εξερευνήσεις και οι ανακαλύψεις σου θα δημοσιεύονται έτσι ώστε να τις βλέπουν και να τις διαβάζουν και οι φίλοι σου ή οι φίλες σου».
http://www.bookbook.gr

2) «ΑλλάΖΩ Σελίδα… από τη Βιβλιοθήκη… στο σπίτι» :

Ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου συμμετέχει στο πρόγραμμα “Αλλάζω Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη…στο σπίτι” και ενώνει και τη δική της φωνή με τη φωνή των παιδιών από όλη την Ελλάδα.

Από την Παρασκευή 28/03/2020 και για έναν μήνα, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προτείνει στις βιβλιοθήκες μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) δύο εργαστήρια την εβδομάδα, με απώτερο σκοπό όλες οι οδηγίες να αποστέλλονται στους χρήστες – μέλη αυτών των βιβλιοθηκών σε ολόκληρη τη χώρα.

Πρόκειται για δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, με επίκεντρο πάντα το βιβλίο, τις οποίες οι μικροί μας φίλοι (και όχι μόνο) θα μπορούν να τις υλοποιούν στο σπίτι.

Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων, οι όμορφες δημιουργίες τους θα μπορούν να αποστέλλονται στην βιβλιοθήκη μας και από εκεί να “ταξιδέψουν” σε ολόκληρη τη χώρα με την πολύτιμη βοήθεια των socialmedia.

‘Ήδη έχουν αναρτηθεί τα (2) πρώτα εργαστήρια με τίτλους: «Με σημαία την ελπίδα» και «Από όλους… για όλους τους άλλους».

Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail της Βιβλιοθήκης info@koropilib.gr με το όνομά σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικά το υλικό και οι οδηγίες του κάθε εργαστηρίου.

Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε αυτές τις μέρες, ίσως είναι μια ευκαιρία να αναρωτηθούμε, να αναζητήσουμε, να διερευνήσουμε, να ενημερωθούμε, να προβληματιστούμε και εν τέλει να ταξιδέψουμε μέσα από κάθε μορφής βιβλίο και δράση με συνοδοιπόρους τους δικούς μας αγαπημένους ανθρώπους.

Πληροφορίες για τα παραπάνω προγράμματα : (ακολουθείστε τα link)

1) Facebook Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου https://www.facebook.com/libkoropi/

2) http://www.bookbook.gr