Η επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια του Μεγάρου με την Eνάτη Συμφωνία του Beethoven

Μια μοναδική, σπάνια και μεγαλειώδης ερμηνεία της Ενάτης Συμφωνίας του Ludwig van Beethoven σε όργανα εποχής από τους Μουσικούς της Καμεράτας υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.

Η συναυλία αυτή σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν κατά το 2021 για την επέτειο των 30 χρόνων από τα εγκαίνια του Μεγάρου.

Η πρώτη συναυλία που έγινε στην Aίθουσα Χρήστος Λαμπράκης –τότε Φίλων της Μουσικής– στις 21 Μαρτίου 1991, ήταν ένα ρεσιτάλ του σολίστ της βιόλας Yuri Bashmet.

Τότε, η καταπληκτική ακουστική της αίθουσας προσέφερε μια μοναδική εμπειρία στους θεατές που ήρθαν να γνωρίσουν από κοντά το νέο στολίδι της πολιτιστικής σκηνής της χώρας.

Το κορυφαίο συμφωνικό έργο του Beethoven ερμηνεύουν οι βραβευμένοι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, γνωστοί στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας τους, υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνούς φήμης Γιώργου Πέτρου.

Συμπράττουν τέσσερις έλληνες μονωδοί με σημαντική πορεία στις λυρικές σκηνές του κόσμου: η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η μετζοσοπράνο Μαίρη-Έλεν Νέζη, ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας και ο μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης.

Τα έξοχα πολυφωνικά μέρη της Ωδής στη Χαρά ερμηνεύουν τα μέλη της Χορωδίας της ΕΡΤ (προετοιμασία-διδασκαλία: Μιχάλης Πατσέας, συνοδεία στο πιάνο: Παύλος Σιφναίος) και του Δήμου Αθηναίων (διεύθυνση: Σταύρος Μπερής)

Μουσικοί της Καμεράτας- Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής με όργανα εποχής
Μουσική διεύθυνση | Γιώργος Πέτρου
Μυρτώ Παπαθανασίου | σοπράνο
Μαίρη-Έλεν Νέζη | μετζοσοπράνο
Βασίλης Καβάγιας | τενόρος
Χριστόφορος Σταμπόγλης | μπάσος
Χορωδία της ΕΡΤ (διδασκαλία-προετοιμασία: Μιχάλης Πατσέας)
Χορωδία του Δήμου Αθηναίων (διεύθυνση: Σταύρος Μπερής)