Υπό δικαστική διερεύνηση ο θάνατος του 80χρονου Κωνσταντίνου Παπανικόλα στον Ωρωπό

Σε θρίλερ με δικαστικές προεκτάσεις εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, ο οποίος, όπως έγινε σήμερα γνωστό, έφυγε από τη ζωή το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε ηλικία 80 ετών.  

Τον θάνατο του μετόχου του καναλιού «Kontra» -κατείχε το 25% της ιδιοκτησίας του σταθμού- και ιδρυτή του κόμματος «Οικολόγοι Ελλάδος» καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου, καθώς, αν και η κηδεία του είχε προγραμματιστεί για χθες Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023, με εντολή εισαγγελέα όλα «πάγωσαν», για να πραγματοποιηθεί στη σορό η διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής, καθώς και όλες οι απαραίτητες ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Για τον θάνατο του Κων/νου Παπανικόλα υποβλήθηκε μήνυση από τον συνεργάτη του, Σπύρο Λαμπίρη και σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι «ο θάνατος του εκλιπόντος δεν προέκυψε από κανένα γνωστό αίτιο και ότι ήταν καλά στην υγεία του.»

Όπως είναι γνωστό, ο Παπανικόλας ζούσε σε ιδιόκτητο θεραπευτήριο του Ωρωπού, -πριν περίπου 20 χρόνια ζούσε σε ιδιόκτητο κτήμα του στην Παλλήνη- ωστόσο, λίγες ώρες πριν πεθάνει, μεταφέρθηκε αιφνιδίως με ασθενοφόρο από τους οικείους του σε ιδιωτική κλινική.

(Στην φωτογραφία που ακολουθεί, η μεταφορά του Κων/νου Παπανικόλα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου λίγες ώρες αργότερα πέθανε)

Την ίδια στιγμή οι συγγενείς του εκλιπόντος υποστηρίζουν ότι υφίσταται προσωρινή διαταγή από δικαστήριο, που είχε ορίσει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο να διαχειρίζεται τις αποφάσεις για τη ζωή του Παπανικόλα.

Οι δηλώσεις τους δικηγόρου του, Στέλιου Σούρλα

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο δικηγόρος της πλευράς Παπανικόλα, Στέλιος Σούρλας, ανέφερε ότι ο εκλιπών ποτέ δεν συναίνεσε να φύγει από το σπίτι του και ότι εμπιστευόταν μόνο τον συνεργάτη του και επιστήθιο φίλο, Σπυρίδωνα Λαμπίρη.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος, ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας είχε καρκίνο του παγκρέατος, αλλά δεν ήταν σε τελικό στάδιο.

Για τις συνθήκες του θανάτου, ο κ. Σούρλας είπε ότι «δεν τις γνωρίζουμε, αλλά λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του απεβίωσε. Αυτό κάνει τεράστια εντύπωση». Αναφέρθηκε ακόμη σε πρόσωπο που φρόντιζε τον Παπανικόλα, το οποίο, δύο μέρες πριν τον θάνατό του, είπε στον κ. Λαμπίρη ότι «όταν πεθάνει, δεν χρειάζεται να του κάνετε νεκροψία-νεκροτομή. Και μια βεβαίωση αρκεί». «Αυτό χρειάζεται διερεύνηση» τόνισε ο δικηγόρος.

Σε ό,τι αφορά το 25% του μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού που κατείχε ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας, είχε γίνει προσπάθεια από άτομο του κύκλου του να του πάρει τις μετοχές. Όπως ανέφερε ο Στέλιος Σούρλας, «εις γνώσεως της διευθύνσεως του Kontra και του ΕΣΡ έγινε προσπάθεια από συγγενικό του πρόσωπο να του πάρει τις μετοχές, πριν από ενάμιση χρόνο, όταν όμως ο Παπανικόλας αντιλήφθηκε ότι αυτό ήταν άλλο από αυτό που είχε υπογράφει και ξεγελάστηκε, αμέσως προχώρησε στις νόμιμες ενέργειες και υπέβαλε μήνυση για απόπειρα κακουργηματικής απάτης».

Όπως υπογράμμισε ο δικηγόρος, αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατό του.

Η δήλωση του δικηγόρου των αδερφών Παπανικόλα

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος των αδερφών του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, Δημήτρης Χρυσάφης, είπε κι εκείνος ότι ο μέτοχος του «Kontra» εμπιστευόταν μόνο τον εντολέα του, Σπύρο Λαμπίρη, αλλά αγαπούσε τα αδέρφια του, που τον φρόντιζαν. Το αν ο καρκίνος ήταν σε τελικό στάδιο, -τόνισε ο δικηγόρος των αδελφών- το κρίνουν μόνο οι γιατροί.

Η προσωρινή διαταγή, που όριζε συμπαραστάτη τον αδελφό του, ελήφθη και με ιατρικές γνωματεύσεις που προσκομιστήκαν στο δικαστήριο, αλλά και με την αυτοπρόσωπη παρουσία του Παπανικόλα. Δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί την όλη κατάσταση ή να πει ότι θέλει ή δεν θέλει, εξήγησε.

Σχολίασε ακόμη ότι  «δεν είχε καμία διαμάχη με τα αδέρφια του» και επισήμανε ότι «ο Παπανικόλας είχε αφιερώσει τη ζωή του και την περιουσία στην οικολογία. Τα τελευταία χρόνια χρωστούσε σε εφορία, δήμους και τράπεζες, δεν ήταν αφερέγγυος. Έχω συστήσει στους συγγενείς του να προχωρήσουν σε αποποίηση της κληρονομιάς. Δεν τίθεται θέμα οικονομικού κινήτρου».

Το παρελθόν του Κων/νου Παπανικόλα

Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας συμμετείχε από το 2015 στον συνασπισμό κομμάτων «Κίνημα Ελληνικής Λαϊκής Δημοκρατικής Απελευθέρωσης (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.)», με τον οποίο κατέβηκε στις βουλευτικές εκλογές τις ίδιας χρονιάς.

Στα τηλεοπτικά δρώμενα, εμφανίστηκε ιδρύοντας το κανάλι «ΤηλεΦΩΣ», ενώ συνέχισε σαν μέτοχος (με μερίδιο 25%) στο Kontra Channel, όπου παρουσίαζε εκπομπές με οικολογικό χαρακτήρα.

Η Τζέφη – Σοφία Ζαχαροπούλου, (στη φωτογραφία)  η δημοσιογράφος η οποία είχε συνεργαστεί με τον Κωνσταντίνο Παπανικόλα το 2015, τον αποχαιρέτισε μέσω του Facebook. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Τζέφη-Σοφία Ζαχαροπούλου

«ΕΦΥΓΕ” Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ! ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΝΤΙΟ…

Είχα την τύχη, λόγω του επαγγέλματος μου, να γνωρίσω πολλές και σημαντικές προσωπικότητες! Μια από αυτές ήταν και ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ! Ένας άνθρωπος με πολλές δραστηριότητες αλλά προπάντων με πολλές γνώσεις γύρω από το περιβάλλον! Χαρακτηρίστηκε ένας από τους μεγαλύτερους οικολόγους! Οι αξίες του και τα ιδανικά του δεν πήγανε χαμένα!

Η αγάπη του για το περιβάλλον ήταν άσβεστη, γι’ αυτό δημιούργησε στον Ωρωπό, μέσα σε μια έκταση που η φύση είχε αποθέματα προσφοράς για μια υγιεινή ζωή, ένα λειτουργικό Ξενοδοχείο – Θεραπευτήριο, το «ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» στο οποίο βρήκαν καταφύγιο πολλοί άνθρωποι που ήθελαν να φροντίσουν μέσα από τη φύση την υγεία τους! Αλλά και το εστιατόριο του ήταν μια όαση γεύσεων από υγιεινές τροφές!

Ως συγγραφέας έγραψε πολλά βιβλία, το πιο σημαντικό ήταν “Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ”. Υπήρξε ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΤΗΛΕΦΩΣ και εν συνεχεία στο Contra Channel όπου εκεί με καλούσε πολλές φορές να παρουσιάζουμε μαζί την οικολογική εκπομπή του! Αλλά και η πολιτική δεν τον άφησε αμέτοχο! Δημιούργησε ένα κόμμα ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, το Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ και εκεί είχα την τιμή -κατόπιν προσκλήσεως του – να του γράψω την μουσική επένδυση σε ένα προεκλογικό σποτ…. ένα σποτ το οποίο έγινε viral λόγω της έξυπνης ιδέας του περιεχομένου!

Σήμερα τον αποχαιρετώ με πολύ θλίψη αλλά και πολλά ευχαριστώ! Νιώθω ευγνώμων που τον γνώρισα και θα τον θυμάμαι ως μέντορα για την υγιεινή ζωή που με δίδαξε όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας και της φιλίας μας!

Καλό ταξίδι στο φως ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ!».