Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας: εκλογικά αποτελέσματα

Ιδιαίτερα μικρή η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας.

Μόλις 181 ψήφοι πιο πάνω από το ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία παρά το γεγονός ότι η εκλογική δύναμη της σε σχέση με το 2015 ανέβηκε κατά 12,02% και σε ψήφους, 2.152.

Όπως και στο Δήμο Παλλήνης έτσι και στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας, το τελικό ποσοστό που προέκυψε από τις κάλπες είναι κάτω του 40%, ποσοστό που χαρακτηρίζει τους επτά από τους δέκα Δήμους της Ανατολικής Αττικής με εξαίρεση τους τρεις Δήμους τους οποίους ο “Νεολόγος” δεν προσμετρά. (Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου και Αχαρνών.)

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις προ τετραετίας εθνικές εκλογές, απέχει μόλις 323 ψήφους ενώ σε ποσοστιαία κλίμακα εξασφάλισε 35,34% έναντι 39,87% το 2015.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική επίδοση του και στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας, εδραιώνει την γενικότερη εκτίμηση ότι αποτελεί δεύτερο ισχυρό πολιτικό κόμβο με δυνατότητες διεύρυνσης της εκλογικής βάσης του κυρίως από τα μικρότερα κόμματα που βρίσκονται στα “αριστερά” του.

Το Κίνημα Αλλαγής κατάφερε ό,τι και σε πανελλδικό επίπεδο. Να βελτιώσει τα ποσοστά του σε σχέση με το 2015 –έλαβε 4,87% έναντι 3,81%- ενώ για μόλις 24 ψήφους έχασε την τρίτη θέση στην κατάταξη των αποτελεσμάτων από το ΚΚΕ η εκλογική επίδοση του οποίου εμφανίζεται ελαφρώς καλύτερη από το 2015. (5,05% έναντι 4,93% )

Σε ό,τι αφορά την “Χρυσή Αυγή”, κατάφερε στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας να ξεπεράσει κατά κάτι (3,96%) το εκλογικό όριο και με περίπου τους μισούς ψήφους από όσους πήρε το 2015 (1.361) να επιβεβαιώσει τη γενικότερη εκτίμηση ότι πολιτικά … “πνέει τα λοίσθια“!

Ακολουθούν τα τελικά αποτελέσματα στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας.