Επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης

Λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 σε σχολική μονάδα* του Δήμου Μαραθώνα, συνεδρίασε εκτάκτως, χθες, 29-09-2020 η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων και αποφασίστηκε το κλείσιμο της μονάδας για γενική απολύμανση.

Επίσης, η Επιτροπή επικαιροποίησε την καταγραφή των υλικών και μέσων προστασίας για την αποτροπή εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ώστε να διασφαλίζεται η επάρκειά τους.

Σε προσωπική ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Μαραθώνος, Στέργιος Τσίρκας, με αφορμή το επιβεβαιωμένο κρούσμα σε σχολική μονάδα, δήλωσε:

“Ο Δήμος μας με κάθε διαθέσιμο μέσο και με την πολύτιμη συνδρομή των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας συνεχίζει απολυμάνσεις σε σχολεία, δημοτικά κτίρια και κοινόχρηστους χώρους.

Επισημαίνουμε την ανάγκη τήρησης των οδηγιών για την προστασία μας και τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, καθώς και σε ανοικτούς όπου υπάρχουν συνθήκες συγχρωτισμού.

Όλοι καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες και αγωνιούμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Είμαστε όμως σε μια κοινή προσπάθεια για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα και ειδικά όσα ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί, φροντίζοντας για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας και ας παραμείνουμε ψύχραιμοι, για το καλό όλων μας. Γιατί μόνο μέσα από την κοινή μας προσπάθεια θα βγούμε νικητές.

Μένουμε ασφαλείς!”

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος
Στέργιος Τσίρκας

* Σημείωση Νεολόγου: πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης. Ήδη με απόφαση του υπουργείου Παιδείας αναστέλλεται η λειτουργία των τμημάτων Ε1 και Ε2 μέχρι και 12 Οκτωβρίου 2020.