Καταγγελίες από αντιπολίτευση και πυρόπληκτους για αδιαφορία & κωλυσιεργία / Α. Ζούτσος: «όλα καλώς γενήκανε…!»

Οι  καταστρεπτικές για την πόλη πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου, όπως ήταν αναμενόμενο κυριάρχησαν στην συνεδρίαση της Τρίτης, 27 Σεπτεμβρίου 2022 του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης με αποκλειστικό σημείο αναφοράς τις δραματικές παρενέργειες σε βάρος πολλών οικογενειών, κυρίως εκείνων που παραμένουν μέχρι και σήμερα, άστεγες.  

Από τη μία πλευρά, η Δημοτική Αρχή η οποία από την αρχή ως και το τέλος επέμενε ότι «όλα καλώς γενήκανε…» -κατά το πρότυπο αντιμετώπισης της βαριάς κακοκαιρίας του περασμένου Φεβρουαρίου, στη διάρκεια της οποίας η πόλη ήταν αποκλεισμένη αρκετά 24ωρα- και από την άλλη, η αντιπολίτευση κυρίως από την παράταξη της Ειρήνης Κουνενάκη και του Δημοτικού Συμβούλου, Δημήτρη Καρκούλια καθώς και εκπροσώπων των πυρόπληκτων, οι οποίοι, εστίασαν την επιχειρηματολογία τους στα εξής -ενδεικτικά- σημεία:

  • Οι πυρόπληκτοι, 2,50 μήνες μετά, δεν πήραν κανένα απολύτως βοήθημα, ούτε αυτό των 600 € που είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση. Τα χρήματα αυτά, ενώ δόθηκαν στο Δήμο Παλλήνης για διανομή, οι πυρόπληκτοι μέχρι και σήμερα δεν τα πήραν! (υποτίθεται ότι θα εξυπηρετούσαν βασικές ανάγκες των πρώτων 24ώρων)
  • Η Δημοτική Αρχή, από την επομένη της πυρκαγιάς απαίτησε όπως οι ίδιοι οι πυρόπληκτοι απομακρύνουν με ίδια μέσα και δικά τους χρήματα «μπάζα» υψηλής επικινδυνότητας, (αμίαντος, κ.ά.) από τα καμένα σπίτια τους, αδιαφορώντας τι θα συνέβαινε αν κάποιοι από αυτούς τα μετέφεραν δύο-τρία στενά πιο κάτω από τα σπίτια τους! Η κυνικότητα της, όμως, έφτασε στο σημείο να δηλώσει -υπάρχει βιντεοσκοπημένη δήλωση του Δημάρχου  –Δείτε ΕΔΩ  ότι το κόστος ενοικίασης των ειδικών κάδων να πληρωθεί από τα 600 € που όμως ακόμη δεν τα έχουν πάρει…!
  • Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της περασμένης Τρίτης, 27/9 ο κ. Δήμαρχος, κάνοντας στροφή 180 μοιρών, δήλωσε δίχως να …ιδρώσει, ότι τα επικίνδυνα αυτά μπάζα θα μετακινηθούν από τα καμένα σπίτια με ειδικά οχήματα του υπουργείου Εσωτερικών προς το οποίο, οι πυρόπληκτοι, οφείλουν να απευθυνθούν! 2,50 μήνες μετά – ποιος ξέρει πόσα χημικά μπάζα και που ενδεχομένως έχουν στο μεταξύ, πεταχτεί- αναιρεί την πρώτη δήλωση του και μεταθέτει την ευθύνη στο ΥΠ.ΕΣ!
  • Σε αντίθεση με όσα υποστήριξε ο Δήμαρχος Παλλήνης στην συνεδρίαση του Δ.Σ., υπάρχουν πολλοί πυρόπληκτοι που καταγγέλλουν ότι τα μόνα προϊόντα που τους δόθηκαν από το Δήμο, είναι 2 φιάλες χλωρίνης, 4 πακέτα μακαρόνια, 2 κιλά ζάχαρη και μπισκότα, ….πολλά μπισκότα μαζί με νερά! (δείτε τις επώνυμες βιντεοσκοπημένες καταγγελίες που είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο όπως, επίσης, και το βιντεοσκοπημένο ρεπορτάζ του έγκριτου,  υψηλής αναγνωσιμότητας site newsbomb.gr)
  • Ο Δήμος Παλλήνης απέφυγε πεισματικά να υποστηρίξει την καταγραφή των μεγάλων ζημιών που σημειώθηκαν σε αγροτικές εκτάσεις, με ελαιόδεντρα, μελίσσια κ.τ,λ. σαν να μη γνωρίζουν οι επιτελείς του, ότι ειδικά στην Παλλήνη και δευτερευόντως στην Ανθούσα, υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που ασχολούνται από δεκαετίες με τη γη και τα προϊόντα της.

Σε απάντηση των όσων η αντιπολίτευση και οι πυρόπληκτοι κατήγγειλαν στην συνεδρίαση του Δ.Σ,  ο κ. κ. Θανάσης Ζούτσος, απαίτησε από την αντιπολίτευση (υπαινισσόμενος εμμέσως πλην σαφώς την παράταξη, «ΕΜΕΙΣ, Πόλη μας») να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τους πολίτες για «το κακοστημένο και απαράδεκτο σχέδιο της  που σαν στόχο είχε να πλήξει τη διοίκηση του Δήμου….!» -υπονοώντας την δραστηριοποίηση των μελών της αντιπολίτευσης από την επομένη της πυρκαγιάς μέχρι και σήμερα-.

Δείτε τη σχετική αναφορά του κ. Θανάση Ζούτσου όπως και την απάντηση που της  κ. Ειρήνης Κουνενάκη.

Η παρέμβαση του Δημάρχου Παλλήνης Θανάση Ζούτσου

Η παρέμβαση της Ειρήνης Κουνενάκη