Ο φόβος του κορωνοϊού φυλάει τα έρημα! Άδειο το κέντρο της Αθήνας!

Ο φόβος του ιού φυλάει τα έρημα! Όψεις της πλατείας Συντάγματος ώρα 11.00 π.μ.. Προφανώς οι συστάσεις, οι προτροπές, οι παρακλήσεις από οικείους και γνωστούς “μη μας κουβαλήσεις τον ιό”, έπιασαν τόπο!

Το κέντρο της Αθήνας, για την ακρίβεια η καρδιά της πρωτεύουσας, ποτέ άλλοτε Μάρτιο μήνα δεν είχε την εικονιζόμενη ερημιά!

Κατά την άποψη πολλών, οι εικόνες που μας έρχονται από τις πόλεις της Ιταλίας συνεπικουρούμενες από τους αριθμούς των νεκρών που ανακοινώνονται σε ημερήσια βάση από τα νοσοκομεία αυτής της χώρας, ήταν ο σημαντικότερος λόγος που διαμόρφωσε τη σημερινή ερημοποίηση στο κέντρο της Αθήνας.

Ανάλογη εικόνα και στους συρμούς του μετρό και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Σχεδόν, άδειοι οι συρμοί με τους λιγοστούς μετακινούμενους να απέχουν στο ένα μέτρο ο ένας από τον άλλο, κάποιοι με μάσκες στα πρόσωπα και δυο τρεις με γάντια μιας χρήσης στα χέρια για να μπορούν “εκ του ασφαλούς” να στηρίζονται στις χειρολαβές.

Η εξέλιξη του χρόνου θα δείξει αν σε επίπεδο πλειοψηφίας, επιτέλους, συμπεριφερόμαστε με αίσθημα ευθύνης και γνώσης της κρίσιμης κατάστασης που διανύουμε.

Ίδωμεν…!