Το ΚΕΣΥΠΟΘΑ άνοιξε το δρόμο ένταξης τριών περιοχών της Ραφήνας στο Σχέδιο Πόλης

Γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ ανοίγει το δρόμο της άμεσης ένταξης στο σχέδιο πόλης τριών περιοχών στην ΔΕ Ραφήνας στο πλαίσιο του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού.

Οι τρεις περιοχές που εντάσσονται στο σχέδιο πόλης είναι:

-Η περιοχή του Πευκώνα ως αμιγής κατοικία εκτός από το μέτωπο στη Φλέμινγκ που είναι γενικής κατοικίας, με συντελεστή δόμησης 0,5 με ελάχιστο 0,3. Επίσης ο Δήμος με δική του μελέτη οριοθέτησε το ρέμα Νταού στα σύνορα του Πευκώνα ώστε να ενταχθεί στο σύνολό της η περιοχή, και αυτό θα φανεί στην 1η Πολεοδομική Ανάρτηση.

-Η περιοχή (δίπλα στα Σκουφέικα) μεταξύ των οδών Μακεδονομάχων, Δημοκρατίας, Φλέμινγκ και μέχρι την οδό Αμπελώνων ως αμιγής κατοικία εκτός από τα οικόπεδα με μέτωπο στην Φλέμινγκ που είναι γενικής κατοικίας.

Ο συντελεστής δόμησης είναι 0,5 με ελάχιστο 0,4. Να σημειωθεί ότι εντός της περιοχής αυτής θα υλοποιηθεί το σχέδιο στεγαστικής αποκατάστασης των πυρόπληκτων κοντά στην οδό Αμπελώνων.

-Τέλος, η περιοχή στο Κόκκινο Λιμανάκι εντός ΖΟΕ που είχε εξαιρεθεί από την ένταξη το 2012, ως αμιγής κατοικία με συντελεστή δόμησης 0,4 με ελάχιστο 0,3.