Η εκλογή του Ισίδωρου Μάδη στην Παιανία, ευκαιρία ανάκαμψης και ανάτασης του Δήμου

Ισίδωρος Μάδης

Νέος Δήμαρχος του Δήμου Παιανίας ο κ. Ισίδωρος Μάδης με ποσοστό 60,04% έναντι 39,96% του απερχόμενου Δημάρχου, κ. Σπύρου Στάμου.

Ο κ. Ισίδωρος Μάδης επικράτησε των πέντε αυτοδιοικητικών συνδιεκδικητών του και έχοντας εξασφαλίσει στα πρώτα μετεκλογικά εικοσιτετράωρα συνεργασία με τον Θανάση Σταύρο, επικεφαλής της παράταξης «Νίκη, Ενωμένοι Μπορούμε» μπορεί, να επεξεργάζεται από τώρα, 2,50 μήνες πριν την ανάληψη των καθηκόντων του, τους τρόπους υλοποίησης των προγραμματικών προτεραιοτήτων του που είναι και δεσμεύσεις του έναντι των πολιτών.

Η επικράτηση του κ. Ισίδωρου Μάδη και στις δύο εκλογικές διαδικασίες ήταν προβλεπτή από διετίας και πλέον. Παρόλο ότι ο κύριος αντίπαλός του, ο απελθών Δήμαρχος, του επιφύλαξε μια χωρίς προηγούμενο «πολεμική» με στόχο πρωτίστως την ηθική απαξίωση του Ισίδωρου Μάδη, αποκορύφωμα της οποίας ήταν η απόπειρα «διασυρμού του» μέσω ενός εντύπου και κάποιων διαδικτυακών κόμβων, η τοπική κοινωνία με το δικό της αισθητήριο και τη δική της αξιακή εκτίμηση, συσπειρώθηκε πλειοψηφικά στο πλευρό του, επίλεκτα στελέχη και από τις δύο δημοτικές ενότητες στοιχήθηκαν μαζί του και όλες οι ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένης και μιας δημοσκόπησης που έγινε αρχές του περασμένου Μαΐου, συνέκλιναν στην εκτίμηση ότι το δημαρχιακό αξίωμα ήταν δική του υπόθεση.

Ενδεικτικό στοιχείο της πολιτικής απαξίας του απερχομένου Δημάρχου, κ. Σπύρου Στάμου, εκ μέρους των πολιτών, η απλή ανάγνωση των αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής, 26 Μαΐου στην δημοτική ενότητα της Παιανίας από την οποία και προέρχεται.

Κατέλαβε την τρίτη θέση με ποσοστό 25,87% έναντι 35,20% του Ισίδωρου Μάδη και 26,72% του Κων/νου Μπουλμέτη. (δεύτερος στην Παιανία και τέταρτος στο γενικό σύνολο του Δήμου.)

Αποτελεί κοινή εκτίμηση ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος υπήρξε ένας αποτυχημένος Δήμαρχος, η τετραετία που διοίκησε το Δήμο χαρακτηρίζεται ως «χαμένος χρόνος» και το ύφος της διοίκησης του, ήταν η κύρια αιτία που από κάποιο χρονικό σημείο και μετά όχι μόνο έχασε τον έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκορύφωμα τμήμα της αντιπολίτευσης να επιβάλει τις δικές της επιλογές στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους, έχασε και μεγάλο αριθμό συμβούλων της παράταξης του, οι οποίοι, «βγήκαν» στην συνέχεια απέναντι του!

Οι συγκεκριμένες επισημάνσεις δεν πρωτοεισάγονται σήμερα στο «Νεολόγο» και σε ότι τον αφορά δεν ισχύει η ρήση του Μενάνδρου, «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται»…

Κατ΄επανάληψη έχουν αναδειχθεί στα τέσσερα χρόνια θητείας του απερχόμενου Δημάρχου, φιλοξενήθηκαν πολλά άρθρα του συνεργάτη της, κ. Γιώργου Αλάνη με εμπεριστατωμένες αναλύσεις της πολιτικής του κ. Σπ. Στάμου και –το σημαντικότερο- δέχθηκε επίθεση σπίλωσης από στενό συνεργάτη του που αργότερα κι αυτός τον εγκατέλειψε και σήμερα είναι εκλεγμένος με άλλο συνδυασμό, ενώ «τιμωρήθηκε» με «εσαεί» διακοπή των δελτίων τύπου του Δήμου «προς γνώση και συμμόρφωση»!

Η εκλογή του κ. Ισίδωρου Μάδη, είναι μια καλή ευκαιρία με αρκετά αξιακά πρόσημα για να «επανακάμψει» ο Δήμος Παιανίας και να μπουν τα πράγματα σε μια τάξη.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, απέδειξε ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ότι έχει αυτοδιοικητική κουλτούρα, γνωρίζει καλά την αυτοδιοίκηση, ως προσωπικότητα διακρίνεται για την αυτοπειθαρχία του, τη γρήγορη σκέψη του και για το οργανωτικό πνεύμα του και με την έγκαιρη συνεργασία που έκλεισε με τον κ. Σταύρο Θανάση στη βάση προγραμματικής σύγκλισης, διασφαλίστηκε η πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, (σε σύνολο 27 εδρών, 8 έδρες ο κ. Ι. Μάδης και 6 ο κ. Σταύρος Θανάσης) και μπήκαν οι βάσεις για τη συνέχεια. Ο χρόνος θα δείξει!

Θανάσης (Ντούλιος) Σταύρος

Θετική έκπληξη η δυναμική του συνδυασμού που ηγείται ο κ. Θανάσης (Ντούλιος) Σταύρος.

Στο σύνολο του Δήμου κατέλαβε την τρίτη θέση -μετά τον απερχόμενο Δήμαρχο -με ποσοστό 20,30% (2.612 ψήφοι)- και την πρώτη θέση στη δημοτική ενότητα Γλυκών Νερών με ποσοστό 41,63%! (2.036 ψήφοι)

Ο συνδυασμός του συγκροτήθηκε κυρίως από έμπει

ρα στελέχη προερχόμενα κατά βάση από τα Γλυκά Νερά κι αν είχε υψηλότερη απήχηση στη δημοτική ενότητα Παιανίας (απέσπασε μόλις 7,22%, 576 ψήφοι) αναμφίβολα θα είχε άλλη …τύχη!

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωτοεμφανιζόμενος ως επικεφαλής παράταξης, Θανάσης Σταύρος, έδειξε ότι διαθέτει τις αυτοδιοικητικές δυνατότητες και τα προσωπικά χαρίσματα κι αν με τους 5 εκλεγμένους συνεργάτες του δουλέψει με μεθοδικότητα και συνέπεια στα τέσσερα χρόνια που ακολουθούν μάλλον θα έχει και την ανάλογη εξέλιξη.

Χάριν …ιστορίας!

Οι ψηφοσυλλέκτες των εκλογών στο Δήμο Παιανίας.

Από τον συνδυασμό του Ισίδωρου Μάδη
Στην Παιανία

Ζωή Αγγελοπούλου-Κωνσταντίνου 722
Ιωάννης Βαρδής 572 (πρόκειται για τον γνωστό καλλιτέχνη)

Στα Γλυκά Νερά
Ευτυχία Κρεμμυδά 646

Από τον συνδυασμό του Σπύρου Στάμου

Στα Γλυκά Νερά

Λάμπρος Κασαγιάννης 513 (πρ. Δήμαρχος Γλυκών Νερών)

Στην Παιανία

Αθανάσιος Χατζηδάβαρης 499

Από τον συνδυασμό του Σταύρου Θανάση
Στα Γλυκά Νερά

Σαμωνάς Ξύκης Ιωάννης 896
Κωνσταντίνος Χουλιαράς