Ενεργειακό στέγαστρο στο επί 12ετία παροπλισμένο Κολυμβητήριο Παλλήνης

Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλλήνης για το έργο αναβάθμισης του υφιστάμενου χώρου άθλησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης.  

Πρόκειται για την κατασκευή νέου ανοιγόμενου ενεργειακού στεγάστρου, καθώς και της συνολικής βελτίωσης των υποδομών της πισίνας και των περιμετρικά βοηθητικών εγκαταστάσεων της, για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του χώρου και της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, όλο το χρόνο.

Το έργο ύψους δαπάνης 870.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής ενώ θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Παλλήνης και θα εκτελεστεί από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο κατασκευάστηκε και εγκαινιάστηκε λίγες ημέρες πριν τις Δημοτικές Εκλογές του 2010 από τον τότε Δήμαρχο Παλλήνης, κ. Σπύρο Κωνσταντά και από το 2011 ως και σήμερα. (η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από την τελετή των εγκαινίων) Το έργο δρομολογήθηκε το 2018 επί περιφερειακής αρχής Ρένας Δούρου και μόλις εφέτος ολοκληρώθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου Παλλήνης.