25 γιατροί και νοσηλευτές της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Ελπίς» σε κατ’ οίκον καραντίνα εξ αιτίας 5 κρουσμάτων

Διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού στο Νοσοκομείο «Ελπίς». Ειδικότερα: Τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια, καθώς και μία ασθενής στην καρδιολογική κλινική, προσβλήθηκαν από τη νόσο COVID-19.

Αυτές τις ώρες, διενεργούνται έλεγχοι στους υπόλοιπους ασθενείς και το προσωπικό για το ενδεχόμενο ύπαρξης επιπλέον κρουσμάτων, ενώ διεκόπη η εφημερία του νοσοκομείου.

Η υπόθεση της προσβολής ξεκίνησε στη β’ παθολογική κλινική του νοσοκομείου «Ελπίς» όταν εισήχθη ασθενής, ως ύποπτο κρούσμα του ιού.

Το πρώτο τεστ που έγινε αποδείχθηκε αρνητικό και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη β’ χειρουργική κλινική, όπου νοσηλεύονταν παθολογικά περιστατικά. Μετά τρεις ημέρες, όμως, εμφάνισε συμπτώματα και το δεύτερο τεστ επιβεβαίωσε ότι ο ασθενής ήταν τελικά θετικός στον ιό.

Από την ιχνηλάτηση ακόμη δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια βρέθηκαν να νοσούν από τη νόσο COVID-19, ενώ σήμερα βρέθηκε θετική και μια ακόμη ασθενής, που νοσηλευόταν στην καρδιολογική κλινική καθώς και μία γιατρός

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), 25 γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ μπήκε σε καραντίνα η καρδιολογική κλινική:

«Η κλινική μπαίνει σε καραντίνα. Θα ληφθούν δείγματα από το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα. Να σταματήσει να εφημερεύει. Να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό. Δυστυχώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος για διασπορά. Μέχρι τώρα νοσούν 4 συνάδελφοι. Οι θετικοί ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.