Ντάριο Φο απο την θεατρική ομάδα ΦΟΙΛΙΣΤΡΟΝ στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα

Την παράσταση «Τρομπέτες και Βατόμουρα» του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία της Σάσα Γκούβελου θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα «ΦΟΙΛΙΣΤΡΟΝ» του Φιλοπρόοδου Εξωραϊστικού Συλλόγου ΦΕΣ «η Κάντζα», την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και ώρα 20.30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα, επί της οδού Κλειτάρχου & Αριστείδου.
Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Παλλήνης. (για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον αριθμ. τηλ.: 210.66.19.937
Το έργο και οι ο συγγραφέας του
Το θεατρικό έργο «Τρομπέτες και Βατόμουρα» είναι μία δυνατή πολιτική φάρσα που επιχειρεί να φωτίσει με καυστικό και ανατρεπτικό χιούμορ την πολιτική εξουσία, την οικονομική παντοκρατορία και την τρομοκρατία.
Ο συγγραφέας του, ο Ντάριο Φο, με τα έργα του έχει ασκήσει κριτική, μεταξύ των άλλων, στη πολιτική της Καθολικής Εκκλησίας για τις αμβλώσεις, τις πολιτικές δολοφονίες, το οργανωμένο έγκλημα, τη πολιτική διαφθορά και το Μεσανατολικό. Τα έργα του συχνά βασίζονται στον αυτοσχεδιασμό στο ύφος της commedia dell’ arte. Έχουνε μεταφραστεί σε 30 γλώσσες. Το 2006 έκανε μιαν αποτυχημένη προσπάθεια να εκλεγεί δήμαρχος Μιλάνου, η πιο σημαντική, οικονομικά πόλη της Ιταλίας. Πήρε πάνω από 20%, υποστηριζόμενος από τη Κομμουνιστική Επανίδρυση.