Η κωμωδία του Ιταλού συγγραφέα Γκολντόνι Κάρλο, “Καυγάδες στην Κιοτζια” στο Πολιτιστικό του Γέρακα την Κυριακή 14 Ιουνίου

Το έργο του Ιταλού μεγάλου συγγραφέα, Γκολντόνι Κάρλο (Goldoni Carlo) “Καυγάδες στην Κιοτζια” παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Ασπασίας Τζιτσικάκη από την θεατρική ομάδα εφήβων του Γέρακα, την Κυριακή 14 Ιουνίου, ώρα 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα.

Ο Γκολντόνι Κάρλο (1707-1793) διακρίθηκε ως κωμοδιογράφος και του αποδίδεται η ανανέωση της ιταλικής κωμωδίας. Στα έργα του παρουσιάζονται χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες της μεσαίας τάξης του καιρού του, ενώ ενσωμάτώνονται στοιχεία και από τους χαρακτήρες της Κομέντια ντελ άρτε!

Σε ότι αφορά το έργο που επίλεξε η διακεκριμένη καλλιτέχνης-ηθοποιός, Ασπασία Τζιτσικάκη για την φετινή θεατρική περίοδο της ομάδας εφήβων.
Η Κιότζια είναι μια ωραία και πλούσια πόλη, 25 μίλια από τη Βενετία· βρίσκεται κτισμένη πάνω στην ίδια λιμνοθάλασσα και είναι απομονωμένη, αλλά έγινε σχεδόν χερσόνησος χάρη σε μια ξύλινη πολύ μακριά γέφυρα, που τη συνδέει με την ξηρά.

Η Κιότζια έχει έναν διοικητή, που έχει τον τίτλο του δημάρχου και ο οποίος κατάγεται πάντα από μία εκ των πρώτων οικογενειών των πατρικίων της Δημοκρατίας της Βενετίας από την οποία και εξαρτάται…

Έχει ένα λιμάνι πολύ μεγάλο, άνετο και καλά οχυρωμένο. Υπάρχουν οι ευγενείς, η αστική τάξη και η τάξη των εμπόρων. Υπάρχουν άνθρωποι με αξία και άνθρωποι διακεκριμένοι.

Γενικά είναι μια πόλη αξιοσέβαστη με τα 5/6 του πληθυσμού της να αποτελείται από λαϊκούς ανθρώπους.

Ο Γκολντόνι Κάρλο με τον ιδιότυπο προσωπικό του τρόπο εξιστορεί στο έργο τους καυγάδες που εξελίσσονται στην Κιότζια και είναι βέβαιο ότι όσοι θα σπεύσουν να παρακολουθήσουν την παράσταση θα περάσουν πολύ όμορφα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και καλό είναι να μη συνοδεύεστε από μικρά παιδιά που και δεν μπορούν να καταλάβουν το έργο αλλά και παρεμποδίζουν με την ανεμελιά τους την εξέλιξη της παράστασης.