“Ο Κύκλος της Κιμωλίας” στο Πολιτιστικό Γέρακα από το Εφηβικό Θεατρικό Τμήμα Γέρακα

"Ο κύκλος της κιμωλίας"

Ένα από τα καλύτερα έργα του Μπέρτολτ Μπρεχτ, “Ο Καυκασιανός Κύκλος με την Κιμωλία” -γράφτηκε το 1943-45- παρουσιάζει φέτος το Εφηβικό Θεατρικό Τμήμα του Δήμου Παλλήνης /Δημοτική Ενότητα Γέρακα/ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα (οδός Κλειτάρχου & Αριστείδου) τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 και ώρα 20.00.

Το έργο διασκευάστηκε από τον Γιάννη Καλαϊτζόπουλο και οι ρόλοι ερμηνεύονται από εφήβους που διαμένουν στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Παλλήνης.

Παίζουν:
Αναστασία Αντωνιάδη
Αντρέας Βελωνας
Γιώργος Ζιακας
Δανάη Γίαννούση
Ειρήνη Τζουραμάνη
Μάρκος Σωτηρίου
Μαρούσα Νισκόπουλου
Νικόλας Κονιαβίτης
Ξένια Κατσικοπούλου
Τάσος Θεόδωρου
Φένια Χατζηνικολάου
Φοίβος Νικηταράς.
Διασκευή: Γιάννης Καλαϊτζόπουλος
Μουσική: Μ. Χριστοδουλίδης (γράφτηκε ειδικά για αυτήν τη παράσταση)

Σκηνοθεσία: Α. Τζιτζικάκη

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ συνθέτει μια τρυφερή ιστορία μητρότητας, αλλά και μια σαρκαστική κωμωδία πάνω στη δικαιοσύνη και στην εξουσία. Ένα έργο που ασκεί κριτική στους λειτουργούς των θεσμών, στους πολιτικούς, στους στρατιωτικούς, στους δικηγόρους, στους γιατρούς, στους ιερωμένους.

Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ συνδυάζει τη σκληρή κριτική στην εξουσία με την ελπίδα του για τον άνθρωπο ενσωματώνοντας θαυμάσια τραγούδια, ιδιόμορφους διαλόγους, σκηνές δράσης, αλλά και βαθύτατη ευαισθησία και λυρισμό με ποιητικό οίστρο αλλά, – όπως σε όλα τα έργα του άλλωστε – με πολιτικό πυρήνα.