Η ταινία «Το Αλάτι της Γης» του Βιμ Βέντερς, την Τετάρτη 20 Απριλίου στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Λίγα μόλις χρόνια μετά το υπέροχο ντοκιμαντέρ για τη σπουδαία Γερμανίδα χορογράφο Πίνα Μπάους, ο εμβληματικός Γερμανός σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς, ανέδειξε το νέο του δημιούργημα «Το Αλάτι της Γης» που θα προβληθεί την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 ώρα 09.00 μ.μ. στο «Οινοποιείο Πέτρου» από την Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης.

Πρόκειται για εξαιρετικό ντοκιμαντέρ στο οποίο από κοινού με τον Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάντο, περιγράφεται η ζωή και το έργο του καταξιωμένου Βραζιλιάνου φωτορεπόρτερ Σεμπαστιάο Σαλγάδο.

Μέσα από μαγευτικά πλάνα, το φιλμ συνθέτει ένα συναρπαστικό καλειδοσκόπιο της ανθρώπινης υφηλίου, με όλες τις αντιφάσεις της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα τελευταία 40 χρόνια, ο φωτογράφος Σεμπαστιάο Σαλγάδο ταξιδεύει σε όλες τις ηπείρους καταγράφοντας τις αλλαγές της ανθρωπότητας.

Έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης ιστορίας. Παρών σε πολέμους, λιμούς, κύματα προσφύγων και συνοδοιπόρος με ανθρώπους όλων των ειδών και χρωμάτων από διαφορετικές φυλές, ο Σαλγάδο συνεχίζει να ταξιδεύει στον πλανήτη αναζητώντας παρθένα σημεία του, άγρια χλωρίδα και πανίδα και μεγαλοπρεπή μοναδικά τοπία σ’ ένα τεράστιο έργο καταγραφής της ομορφιάς του πλανήτη Γη.

Το φιλμ που θα δούμε την Τετάρτη στο «Οινοποιείο Πέτρου», παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2014 στο 67ο Φεστιβάλ των Καννών στο πλαίσιο του “Un Certain Regard” (Ένα Κάποιο Βλέμμα), όπου και απέσπασε το Special Prize Award.

Παράλληλα ήταν και ένα από τα πέντε (5) υποψηφία φιλμ για το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.
Αν μπορείτε να μη χάσετε αυτή την προβολή (είναι και η τελευταία της σεζόν) θα έχετε προσφέρει στον εαυτό σας μια ιδιαίτερα καλή εμπειρία και απόλαυση.

  • Τιμή εισιτηρίου (συνεισφορά για να μπορεί η Κινηματογραφική Λέσχη να συντηρεί τις …δυνάμεις της) 3 €