Μια ξεχωριστή διάκριση του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης. Βραβεύθηκε για την υλοποίηση καινοτόμου προγράμματος φιλαναγνωσίας

Μία ακόμη διάκριση για την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας.

Το Ελληνικό Τμήμα του IBBY ( International Board on Books for Young People) -Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου- βράβευσε -με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου- το Καινοτόμο Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης, «Υπαίθρια Βιβλιοθήκη-Διαβάζω ΟΙΚΟλογικά» σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση που έγινε στις 2 Απριλίου στην «Τεχνόπολη» στο Γκάζι.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στις εκπαιδευτικές περιόδους 2013-14-15 από τις νηπιαγωγούς, Αγγελική Σακκά και Ειρήνη Ραϊσάκη και η ξεχωριστή αυτή διάκριση ασφαλώς αντανακλά τις δημιουργικές και με μεράκι προσπάθειες των νηπιαγωγών του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης να εμφυσήσουν στα μικρά παιδιά της σχολικής μονάδας την έφεση και αγάπη προς το βιβλίο.

Η διάκριση – βραβείο Κούλα Κουλουμπή- παραλήφθηκε από την κ. Ειρήνη Ραϊσάκη, (διακρίνεται στην φωτογραφία) απούσης της κ. Αγγελικής Σακκά που έχει συνταξιοδοτηθεί και δεδομένου ο Οργανισμός του IBBY βραβεύει μόνο εν ενεργεία νηπιαγωγούς- παιδαγωγούς.

Στο σκεπτικό της βράβευσης αναφέρεται ότι, οι δύο εκπαιδευτικοί «εισήγαγαν με τους πιο ευφάνταστους τρόπους στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας στον κόσμο του παιδικού βιβλίου», αναγνωρίζοντας «την έμπρακτη και αποτελεσματική συμβολή τους στην προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας

Η IBBY είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος εκπροσωπεί ένα διεθνές δίκτυο ατόμων από όλο τον κόσμο, που σκοπό τους έχουν να φέρνουν τα βιβλία κοντά στα παιδιά.

Τα μέλη του είναι συγγραφείς, εικονογράφοι, εκπαιδευτικοί και των τριών βαθμίδων, εκδότες, βιβλιοθηκονόμοι, ερευνητές, παιδοψυχολόγοι και άλλα άτομα που ενδιαφέρονται για το παιδικό βιβλίο και το αποδεικνύουν έμπρακτα.

Η λειτουργία της υπαίθριας βιβλιοθήκης στο 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης

Αποδεχόμενη η διευθύντρια του 7ου Νηπιαγωγείου, κ. Ειρήνη Ραϊσάκη (εικονίζεται με τα παιδιά) την πρόσκληση του «Νεολόγου» να πει λίγα λόγια για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία δημιουργίας υπαίθριας βιβλιοθήκης, ανέφερε:

«Η υπαίθρια βιβλιοθήκη, η οποία, μετά τη μετεγκατάσταση του Νηπιαγωγείου μας τοποθετήθηκε πρόσφατα στην καινούρια μας αυλή και ανακαινίσθηκε εξολοκλήρου με τη σημαντική συμβολή του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Παλλήνης κ. Κωστή Σμέρου, χρωματίζει διαφορετικά το χρόνο των παιδιών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα, τις ηλιόλουστες μέρες, να μπορούν να έρχονται σε επαφή με βιβλία και να εμπλέκονται σε πρωτότυπες δραστηριότητες φιλαναγνωσίας σε εξωτερικό δημιουργικό χώρο την ώρα του διαλείμματος.

Τα δύο αυτά χρόνια στο φιλόξενο χώρο της υποδεχτήκαμε και ξαφνιάσαμε ευχάριστα συγγραφείς παιδικών βιβλίων, τον κ. Βαγγέλη Ηλιόπουλο και την κ. Φραντζέσκα Πετράκη Αλεξοπούλου και περάσαμε υπέροχες στιγμές μαζί τους, αγκαλιά με τα βιβλία και τους ήχους της φύσης και των πουλιών.

Ευχόμαστε και θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο Δήμος Παλλήνης στο μέλλον θα υιοθετήσει πρωτοβουλίες φιλαναγνωσίας, ιδρύοντας μια Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη που τόσο έχει ανάγκη η πόλη μας!»