Ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στο Γέρακα με διαδικασία Σ.Δ.Ι.Τ

Μετά πάροδο πέντε ετών, ενεργοποιείται το πρόγραμμα Jessica και δρομολογείται η υλοποίησή του με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)

Όταν εξαγγέλθηκε το πρόγραμμα αυτό, συμπεριλαμβάνονταν 14 Σχολεία μεταξύ των οποίων το 6ο Δημοτικό & 6ο Νηπιαγωγείο Γέρακα, για αρκετούς και διαφορετικούς λόγους όμως, η διαδικασία ουδέποτε ξεκίνησε και προφανώς, κατόπιν «υψηλής ωρίμανσης» ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να γίνει.

Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο του ΝΕΟΛΟΓΟΥ (Ιανουάριος 2009) υπό τον ….προφητικό τίτλο “Το Σχολείο του μέλλοντος κτίζεται στο Γέρακα!”
Βέβαια, ο συντάκτης του δημοσιεύματος εννοούσε ότι το Σχολείο θα γίνει με σύγχρονη τεχνολογία
(βιοκλιματικό) και το μόνο που δεν φαντάστηκε ήταν ότι προανάγγειλε μια είδηση που έμελε να συμβεί …. στο μέλλον! Δηλαδή το 2014 με 2015!

Λεπτομέρεια: εξελισσομένου του χρόνου και επειδή το 6ο Δημοτικό δεν “προχωρούσε”με διαδικασία ΣΔΙΤ το επόμενο σχολικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε επί ημερών Δημάρχου Γέρακα Θανάση Ζούτσου, στην Μπαλάνα, προσδιορίστηκε αυτό ως 6ο Δημοτικό.
Υπό την προϋπόθεση ότι το καινούργιο (… βγαλμένο από το παρελθόν) Σχολείο θα προχωρήσει αυτή τη φορά, ανεξαρτήτως αν στα χαρτιά λέγεται 6ο, θα ονομαστεί 7ο Δημοτικό Σχολείο και 7ο Νηπιαγωγείο.

Συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Πως έχει η απόφαση: Το Επενδυτικό Συμβούλιο Jessica συνεδρίασε πρόσφατα στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκου Μαντζούφα, του Φώτη Προβατά εκπροσώπου της ΚΕΔΕ, του Γιάννη Λυπιρίδη εκπροσώπου του Υπουργείου Ανάπτυξης, των Παύλου Χειμωνιάδη και Γιάννη Αγαπητίδη, καθώς και του Ηλία Παπαγεωργίου εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, εκπροσώπων των ελληνικών τραπεζών που μετέχουν στο πρόγραμμα και εκπροσώπων της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής, του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης και στελεχών της Περιφέρειας Αττικής και συμφώνησαν ότι για την ανέγερση των Σχολείων αυτών, το 35% του συνολικού προϋπολογισμού θα καταβληθεί από την περιφέρεια Αττικής και το υπόλοιπο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ελληνικές τράπεζες στο πλαίσιο του προγράμματος Jessica.

Δεδομένου ότι αυτή τη φορά και χάριν του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, οι εξελίξεις “τρέχουν” επί πραγματικού πεδίου, σύντομα αναμένονται νεότερες εξελίξεις, οι οποίες, αυτή τη φορά ευνοούν το Δήμο Παλλήνης. Εντελώς αναπάντεχα μια πρωτοβουλία του τότε Δημάρχου Γέρακα, Θανάση Ζούτσου, εκεί που ήταν χαμένη, σήμερα, ενεργοποιείται και καλώς εχόντων των πραγμάτων, όπως είπαν από την Περιφέρεια Αττικής στον “Ν”, «εντός διετίας από σήμερα, το νέο σχολικό συγκρότημα θα έχει ανεγερθεί.»

«Το γεγονός -είπαν- ότι στο πρόγραμμα συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, λειτουργεί ως εγγύηση για τη συνέχεια του προγράμματος.»