Επικεντρωμένη στο ηλεκτρονικό περιβάλλον του παιδιού, επιτυχής εκδήλωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Παλλήνης

Στην κατάμεστη αίθουσα του «Οινοποιείου Πέτρου» στην Παλλήνη, τρεις εξειδικευμένες στα θεματικά τους πεδία εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας ανέπτυξαν με τις εισηγήσεις τους, τους κινδύνους που παραμονεύουν το παιδί ως και την ηλικία της εφηβείας στο διαδίκτυο και στο οικογενειακό περιβάλλον καθώς και τις παρενέργειες της οικονομικής κρίσης στην παιδική ψυχολογία..

Η εξαιρετικού ενδιαφέροντος εκδήλωση υπό τον τίτλο, «Το παιδί στο ηλεκτρονικό περιβάλλον – Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης» οργανώθηκε από το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Παλλήνης και η ανταπόκριση που είχε από πλευράς γονέων και εκπαιδευτικών, δικαίωσε στο έπακρο το πνεύμα και την ουσία της πρωτοβουλίας.

Ειδικότερα:

  • Η κα Μενούνου Γεωργία, καθηγήτρια Πληροφορικής, Τεχν. Υπεύθυνος του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Αν. Αττικής αναπτύσσοντας το θέμα «Ασφάλεια στο διαδίκτυο – Πρακτικές συμβουλές» αναφέρθηκε στους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και στους τρόπους προφύλαξης απ’ αυτούς.
  • Η κα Ραπάνου Σπυριδούλα, Ψυχολόγος-Οικογενειακή Θεραπεύτρια, επιστημονική συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας Β’ Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων, με θέμα «Τα Παιδιά στο διαδίκτυο – Οι γονείς» μίλησε για τα προβλήματα εξάρτησης των παιδιών, που δημιουργούνται από την υπερβολική χρήση του Η/Υ και απάντησε στο ερώτημα, πως οι γονείς μπορούν να τα εντοπίσουν και να καταφύγουν στη βοήθεια των ειδικών.
  • Η ψυχολόγος κα Τσουκαλά Φιλιώ, ανέπτυξε το θέμα «Μιλώντας στα παιδιά μας για την κρίση» εστιάζοντας το λόγο της στους τρόπους διαχείρισης της κρίσης κυρίως στο επίπεδο διάχυσης των μηνυμάτων και δημιουργίας του ενδεδειγμένου ψυχολογικού περιβάλλοντος.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε διάλογος υψηλού ενδιαφέροντος μεταξύ ομιλητών και γονέων.
Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τους εισηγητές της εκδήλωσης καθώς και τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του. «Η προσέλευση ενός τόσο μεγάλου αριθμού γονέων –αναφέρεται- ενθαρρύνει την Ένωση Συλλόγων να συνεχίσει τον κύκλο πρωτοβουλιών αυτού του χαρακτήρα.»