Οι μετακινήσεις των μαθητών των Σχολείων της Αρτέμιδας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Με ανακοίνωση της, η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων-Αρτέμιδας καλεί τους γονείς των μαθητών να παραβρεθούν την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου στις 4 μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (Αναστάσεως 2 Χολαργός) όπου θα συζητηθεί το θέμα των μεταφορών για τα σχολεία της Αρτέμιδας.

Αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης:

“Η παράσταση γίνεται σε συνέχεια της προηγούμενης παράστασης που είχαμε πραγματοποιήσει στις 22 Ιανουαρίου, όταν το αντίστοιχο αίτημα της Ένωσης και της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη συζήτηση του θέματος αυτού προ ημερησίας διάταξης ως κατεπείγοντος δεν υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις “ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ-Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ», «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ-Ρ. ΔΟΥΡΟΥ», «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-Θ. ΤΖΗΜΕΡΟΣ», «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ-Η. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ» με συνέπεια τη μεταφορά της συζήτησης για την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020.

Ήδη από τις 22 Ιανουαρίου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής κος Αυγερινός σε τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι έχει βρει λύση για τις μεταφορές στα σχολεία της Αρτέμιδας, λύση για την οποία κάνει λόγο και ο Δήμαρχος κος Μάρκου με ανακοίνωσή του μέσω του διαδικτύου.

Επειδή, όμως, η όποια λύση είναι σε επίπεδο υποσχέσεων αν και βρισκόμαστε στα μέσα Φλεβάρη και η μη μεταφορά μαθητών δημοτικού σε μια ιδιαίτερα προβληματική περιοχή όπως η Αρτέμιδα (μεγάλες αποστάσεις, έλλειψη υποδομών, πεζοδρομίων, τακτικής συγκοινωνίας, αδέσποτα ζώα κλπ) είναι τεράστιο πρόβλημα, κρίνεται σημαντική η παρουσία μας και στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο που είναι το αρμόδιο σώμα για την επίλυσή του.”