Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής για την καθαριότητα σε Σχολεία του Χολαργού

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής στηρίζει τις πρωτοβουλίες διεκδίκησης των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Χολαργού και του 2ου & 3ου Νηπιαγωγείου Χολαργού προκειμένου να δώσουν επίλυση στο πρόβλημα καθαριότητας που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους.

Για το θέμα η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Με τη συμμετοχή δεκάδων γονέων και από άλλα σχολεία του Δήμου, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Χολαργού με συνολικό αίτημα να δοθεί άμεση λύση και να εξασφαλιστεί μόνιμο προσωπικό για τις αναγκαίες υπηρεσίες των σχολείων.

Αρχές Φεβρουαρίου, πέντε μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και στα περισσότερα σχολεία της χώρας δεν υπάρχει προσωπικό για την καθαριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, ενώ και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ σε λίγες ημέρες λήγουν.

Αποτέλεσμα είναι, σε μια περίοδο που υπάρχει έξαρση ιώσεων και της γρίπης, να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών μας, καθώς το Υπουργείο από τη μια εκδίδει εγκυκλίους για αυξημένα μέτρα καθαριότητας και από την άλλη κωφεύει απέναντι στην τραγική κατάσταση που υπάρχει μέσα στα σχολεία εξ αιτίας του μειωμένου αριθμού εργαζομένων στην καθαριότητα. Ανάλογα προβλήματα έλλειψης προσωπικού υπάρχουν και με τις υπηρεσίες τραπεζοκομίας και φύλαξης.

Από την άλλη οι Δήμοι επικαλούνται «ανικανότητα» προσλήψεων, καλούν τους γονείς να βρουν «νόμιμες λύσεις» ενώ οι ίδιοι που έχουν και την αποκλειστική ευθύνη καταστέλλουν τις κινητοποιήσεις των γονιών.

Καταγγέλλουμε την κίνηση της Διεύθυνσης καθαριότητας Παπάγου – Χολαργού να κατεβάσει πανό που τοποθέτησαν οι Σύλλογοι Γονέων των παραπάνω σχολείων ως πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας. Στη συνέχεια ακολούθησε η απαράδεκτη κίνηση της Δημοτικής Αρχής να απευθυνθεί στην αστυνομία για «συστάσεις» σε εκπρόσωπο Συλλόγου και της Ένωσης Γονέων με προφανή στόχο τον εκφοβισμό.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους και τις Ενώσεις να παλέψουν για το δικαίωμα που έχουν τα παιδιά μας να βρίσκονται σε καθαρά και ασφαλή σχολεία και αυτό μας το δικαίωμα δεν μπαίνει σε μια καμιά ζυγαριά κόστους!”