Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Παλλήνης για το πρόσφατο επεισόδιο στο 1ο Λύκειο Γέρακα

1ο Γενικό Λύκειο Γέρακα

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Παλλήνης με ανακοίνωση του αναφέρεται στην υπόθεση των μαθητών του 1ου Λυκείου Γέρακα σε σχέση με την αυθαίρετη αποχώρηση τους από το συντεταγμένο τμήμα του Σχολείου, λίγη ώρα πριν την έναρξη της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.


Στην ανακοίνωση του Δ.Σ. εκτίθενται οι λόγοι για τους οποίους απέφυγε από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του περιστατικού “να ρίξει λάδι στη φωτιά” δεδομένου (σε ερμηνεία του “Ν”) “εκπαιδευτικοί και μαθητές ήταν και παραμένουν οι βασικές συνιστώσες της σχολικής κοινότητας του 1ου Λυκείου Γέρακα και οποιοσδήποτε πρόωρος καταλογισμός ευθυνών θα υπομόνευε την συνεκτικότητα και ενότητα του Σχολείου” και καταλήγει με την ακόλουθη επισήμανση:

“Επόμενος στόχος, για τον οποίο δεσμευόμαστε, είναι αφού το σχολείο βρει την ηρεμία του και προχωρήσει απερίσπαστο στην αποστολή του, ως κοινωνία και ως γονείς να διασφαλίσουμε την απεμπλοκή οιασδήποτε πολιτικής ή κομματικής αντιπαράθεσης και την παρεμπόδιση εξωγενών και εξωσχολικών παραγόντων να παρεισφρήσουν στη σχολική καθημερινότητα των παιδιών μας.”

Ακολουθεί η ανακοίνωση

Κατά τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου η τοπική κοινωνία του Γέρακα έγινε μάρτυρας ενός πρωτόγνωρου και αμφιλεγόμενου – όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων με τις ένθεν και ένθεν τοποθετήσεις των εμπλεκομένων πλευρών – επεισοδίου.

Σχετικά με αυτό το επεισόδιο, που προκάλεσε εκτεταμένη αναστάτωση στη σχολική κοινότητα, το Δ. Σ. της Ένωσης Γονέων Δήμου Παλλήνης σημειώνει τα παρακάτω:

Η Ένωση Γονέων Παλλήνης μέσω εκπροσώπων της, ήταν παρούσα από την αρχή και καθ’ όλη τη διάρκεια των γεγονότων, διατηρώντας – ως οφείλει τόσο από την καταστατική της δομή, όσο και από την ηθική υπόσταση των μελών του Δ.Σ.- στάση ευθύνης και σύνεσης.

Κατ’ επιλογή και συνειδητά δεν προτιμήθηκαν ενέργειες πυροδότησης και συντήρησης θερμού κλίματος. Αντιθέτως, οι παρεμβάσεις όλων των μελών είχαν την μορφή τοποθετήσεων – προτάσεων προς όλους τους εμπλεκόμενους με στόχο την εκτόνωση και την τελική επίλυση του προβλήματος.

Στο Σχολικό Συμβούλιο της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2018, όπου συμμετείχαν ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, ο Πρόεδρος της Β’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Παλλήνης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων, το 15μελές των μαθητών, εκπρόσωποι της Ε’ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ και της Ένωσης μας, φροντίσαμε να πρυτανεύσουν οι φωνές της λογικής και του παραγωγικού προβληματισμού – διαλόγου και να οδηγηθεί η όλη κατάσταση σε εκτόνωση και αποφόρτιση συναισθημάτων.

Επόμενος στόχος, για τον οποίο δεσμευόμαστε, είναι αφού το σχολείο βρει την ηρεμία του και προχωρήσει απερίσπαστο στην αποστολή του, ως κοινωνία και ως γονείς να διασφαλίσουμε την απεμπλοκή οιασδήποτε πολιτικής ή κομματικής αντιπαράθεσης και την παρεμπόδιση εξωγενών και εξωσχολικών παραγόντων να παρεισφρήσουν στη σχολική καθημερινότητα των παιδιών μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο