Αύξηση των καθαριστριών στα Σχολεία Σπάτων & Αρτέμιδος διεκδικεί η οικεία Ένωση Συλλόγων Γονέων

Στην έλλειψη του απαραίτητου αριθμού καθαριστριών στις σχολικές μονάδες των Σπάτων και της Αρτέμιδας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων Αρτέμιδας.

Η ανακοίνωση

Σήμερα ξεκίνησε η σχολική χρονιά, χωρίς ο κυβερνητικός σχεδιασμός να προβλέπει ουσιαστικά μέτρα προστασίας.

Ήδη αντί να έχουμε λιγότερους μαθητές ανά τμήμα έχουμε περισσότερους σε σχέση με πέρσι, ενώ μόνο γέλιο προκαλούν οι περιβόητες μάσκες που έδωσαν στα παιδιά μας (μία μόνο) οι οποίες είναι μεγάλες ακόμα και για ενήλικες και τα παγουρίνο των 250 ml.

Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα της καθαριότητας καθώς οι καθαρίστριες που έχουν διατεθεί είναι λιγότερες από πέρσι και το ωράριό τους (επτά με τρεις θεωρητικά, επτά με μιάμιση στην πράξη) δε λύνει κανένα απολύτως πρόβλημα καθώς οι απαιτήσεις καθαριότητας φέτος, εν μέσω πανδημίας είναι αυξημένες.

Από την αρχή θέσαμε τα θέματα στη δημοτική αρχή, δυστυχώς όμως η δημοτική αρχή, εμπαίζει τους πάντες, ακολουθεί μια παρελκυστική τακτική και δε δεσμεύεται σε κανένα αίτημά μας.

Ας καταλάβουν όμως ότι με την υγεία των παιδιών μας δεν μπορεί να παίζει κανένας και η καθαριότητα των σχολείων είναι ένα από τα βασικά προ απαιτούμενα για την ασφαλή λειτουργία τους.

Απαιτούμε χωρίς καμιά περαιτέρω καθυστέρηση, εδώ και τώρα:

1. Να ικανοποιηθούν ΟΛΑ τα αιτήματα των διευθυντών των σχολείων για την τοποθέτηση του απαραίτητου αριθμού καθαριστριών σε κάθε σχολική μονάδα.
2. Να μετατραπούν οι συμβάσεις των καθαριστριών μειωμένου ωραρίου σε πλήρους ωραρίου, όπως ήδη έχουν πράξει κάποιοι δήμοι
3. Να αλλάξει το ωράριο εργασίας των καθαριστριών σε εννιά με πέντε